Hirdetés
Hirdetés

Pardon, Mr. White? Saját pizzakemencéjében kér hamvasztást Marco Pierre White

2021. november 18.
És ez még sajnos nem minden, ami Marco Pierre White végakaratát illeti.
Hirdetés

Marco Pierre White, az Egyesült Királyság legelső séfcelebritása, a legenda, a botrányhős, a sokszoros étteremtulajdonos, a bestselleríró, a tévésztár... A séf, aki egykor még az ifjú Gordon Ramsay-t is megríkatta a konyhán.

Vannak azok a szakácsok, akik az ételeikben mondanak el mindent, és van az a kevés, akiket egyszerre ismer el és ünnepel a szakma, de személyes fellépésükben, verbalitásukban épp olyan erősek, mint hazai pályán, a konyhában. Marco Pierre White már akkor kitűnt szakmabelijei közül, amikor még nem produkálták magukat főműsoridőben séfek a televízió képernyőjén.

MPW archív / www.marcopierrewhite.co

Bár az excentrikus séf nevével őrült cselekedek sora kapcsolódik a fejekben, valójában egy nagyon is józan üzletember. Ez nem mindig volt így, emlékezzünk csak az extra kívánságaik miatt teátrálisan – és némileg hisztérikusan megleckéztetett vendégekre –, vagy arra az esetre a '90-es évek fordulója táján, amikor legendás éttermében, a Harveys-ben az egyik fiatal szakácsa a hőségre panaszkodott, Marco Pierre White fogta a nagykést, és a kollegája szakácskabátjának és nadrágjának hátsó felét végignyeste azzal a kommentárral, hogy így talán tud szellőzni egy kicsit.

Az agyelhagyásnak és ezeknek a konyhai normáknak remélhetőleg már vége. Mára MPW nevéhez és cégcsoportjához számos étterembrand köthető, a szélsőséges megnyilvánulások azonban még beleférnek. 2019-ben például világszerte közfelháborodást váltott ki kijelentésével, miszerint a nőknek nem a (profi) konyhában a helyük, és úgy sejtjük, hogy ezek az esetek valójában nagyon is jók arra, hogy életben tartsák a tüzet, amit Marco Pierre White imád szítani.

Marco Pierre White / www.marcopierrewhite.co

Apropó, tűz. Láthatóan a tény önmagában nem tűnt elég ütősnek, hogy a séf Mr White's néven a világ legnagyobb pizzériáját nyitja meg. A londoni West Enden nyíló egység 600 férőhellyel vár, és mintegy napi tízezer vendég kiszolgálására lesz alkalmas. Bár nem közkeletű elvárás, hogy egy étteremtulajdonos a nagyközönség orrára kösse, mi lesz a megkeresett pénz sorsa, a sajtóhírek szerint a séf a Mr White's minden bevételét négy gyermekének szánja.

A rekord nagyságú pizzériánál kétségtelenül erősebb mondás azonban MPW legújabb nyilatkozata. A séf kikötötte, hogy egy szép hamvasztást kér, valamint úgy rendelkezett, hogy annak idején majd

a saját pizzakemencéjében égessék el földi maradványait, és a hamvait grammonként árusítsák majd. Kenyérösszetevőként.

Mit is lehetne ehhez hozzáfűzni? Jó étvágyat, jó pizzázást kívánunk.

Forrás: Squaremeal

Tovább olvasok:

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram