- 4 dl szárnyas alaplé
- 2 dl tejszín
- 2 dl tej
- fél lime
- kisebb vöröshagyma fele
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 dkg vaj
- 20 dkg paraj
- só, bors ízlés szerint
- buggyantott tojás: 4 db tojás, 0,5 dl ecet
Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát vajon megfuttatjuk, majd felöntjük az alaplével, tejjel, tejszínnel és az egészet felforraljuk. Utána beledobjuk a parajt és botmixerrel egynemű lévé mixeljük, majd átszűrjük és azonnal tálaljuk a buggyantott tojással.
Buggyantott tojás: az ecetes vizet felforraljuk és egy kisebb fejű merőkanalat belerakunk egy magasabb oldalú fazékba (minél magasabb a fazék, annál szebb lesz a tojás formája). A merőkanállal körkörös mozdulattal örvényt képzünk és az örvény közepébe öntjük bele a tojást úgy, hogy a merőkanálban landoljon.