Hirdetés
Hirdetés

Paraj velouté buggyantott tojással - Lutz Lajos (21) receptje

SZERZŐ: DiningGuide
2014. augusztus 15.
A maga egyszerűségében is könnyed és elegáns leves a Budai Vár egyik legjobb étterméből.
Hirdetés



Hozzávalók:

 

  • 4 dl szárnyas alaplé
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl tej
  • fél lime
  • kisebb vöröshagyma fele
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 20 dkg paraj
  • só, bors ízlés szerint
  • buggyantott tojás: 4 db tojás, 0,5 dl ecet

 
Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát vajon megfuttatjuk, majd felöntjük az alaplével, tejjel, tejszínnel és az egészet felforraljuk. Utána beledobjuk a parajt és botmixerrel egynemű lévé mixeljük, majd átszűrjük és azonnal tálaljuk a buggyantott tojással.
Buggyantott tojás: az ecetes vizet felforraljuk és egy kisebb fejű merőkanalat belerakunk egy magasabb oldalú fazékba (minél magasabb a fazék, annál szebb lesz a tojás formája). A merőkanállal körkörös mozdulattal örvényt képzünk és az örvény közepébe öntjük bele a tojást úgy, hogy a merőkanálban landoljon.

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram