Hirdetés
Hirdetés

Pálinkás nyúlsajt korianderes tökpürével és tőkegomba salátával

SZERZŐ: DiningGuide
2012. január 27.
Az Év Étterme 2011 gála egyik legnépszerűbb fogását az egri Zsálya bisztró séfje, a Tetrabbittel közös receptversenyünk profi győztese, Meskó Norbert szállította.
Hirdetés

Az Év Étterme 2011 gála egyik legnépszerűbb fogását az egri Zsálya bisztró séfje, a Tetrabbittel közös receptversenyünk profi győztese, Meskó Norbert szállította.
A sajthoz
Hozzávalók (4 személyre):

  • 20 dkg nyúlhús
  • 5 dkg nyúlszív
  • 5 dkg nyúlvese
  • 5 dkg nyúltüdő
  • só, bors, pirospaprika

A tökpüréhez

Hozzávalók:

  • 20 dkg sütőtök
  • 2 dkg cukor
  • 1 csomó koriander
  • 1 db édeskömény
  • 1 dl házi pálinka
  • 10 dkg vaj

A tőkegomba salátához
Hozzávalók:

  • 20 dkg tőkegomba
  • 2 dkg kapribogyó
  • 2 dkg gyöngyhagyma
  • 2 dl olívaolaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, bors, citromlé

Elkészítés:
Nyúlsajt: a nyúlhúst ledaráljuk, sóval, borssal ízesítjük és elkeverjük. A belsőségeket vízben sóval, borssal, babérlevéllel, vöröshagymával és fokhagymával leabáljuk. Ha kész, lehűtjük, és apró kockára vágjuk. Vöröshagymát finomra vágjuk, és ledinszteljük, majd rátesszük a belsőséget és átpirítjuk sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük. Összekeverjük a darált nyúlhússal. Ha kell, akkor még ízesítjük. Formába helyezzük, jó szorosan áttekerjük folpackkal és levákuumozzuk majd 60 fokon 1 órát sous vide gépbe helyezzük, majd jegeljük.
Természetesen, ha nem áll otthon egy souse vide vagy egy vákuum gép arra is van megoldás. Egy tepsibe vizet öntünk és belerakjuk a Folpackba tekert formánkat. Ne lepje el a víz! A sütőt 85-90 fokra melegítjük és 1 órát bennhagyjuk. Ha kész kivesszük és hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe rakjuk egy éjszakára!
Tökpüré: a sütőtököt feldaraboljuk, és sütőben pirosra sütjük, majd ledaráljuk. Az édesköményt apró kockára vágjuk és vajon lehúzatjuk, majd a darált tökhöz keverjük, a koriandert is daraboljuk, és szintén hozzáadjuk a pálinkával együtt. Sóval, borssal ízesítjük.
Tőkegomba saláta: a tőkegombát vöröshagymán lepirítjuk, majd egy tálba rakjuk gyöngyhagymával és kapribogyóval valamint olívaolajjal elkeverjük. Sóval, borssal, citromlével és friss bazsalikommal ízesítjük. Ha lehet az elkészül ételeket egy éjszakát hűtőben pihentetjük, hogy az ízek megfelelően összeérjenek.
Ha lehet, az elkészül ételeket egy éjszakát hűtőben pihentetjük, hogy az ízek megfelelően összeérjenek.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram