Hirdetés
Hirdetés

Pacal és homár: Új szerző, új cikksorozat a Dining Guide-on

SZERZŐ: DiningGuide
2018. szeptember 30.
Szeretünk egy-kettőt hátralépni, és más fénytörésben látni és láttatni a gasztronómia történéseit, kitekinteni egy kicsit a napi hírekből, aktualitásokból, interjúkból és étteremtesztekből. Divatos manapság a slow food címke – ehhez tudnánk hasonlítani induló sorozatunkat, a Pacal és homárt, amellyel együtt egy új szerző is érkezik a Dining Guide csapatába – Sebők Marcell személyében.
Hirdetés

Sebők Marcell főállású kultúrtörténész, a reneszánsz kor tudományos és kulturális világának kutató oktatója. A kora újkornak nevezett időszak (15–18. század) gasztronómiai, botanikai, udvari, muzeológiai kísérleteit vizsgálja és értelmezi. Korábban foglalkozott a kulturális politika elméleti és gyakorlati oldalával, valamint kulturális tartalomfejlesztéssel is. Nevezzük is nevén egyik jeles munkáját, Csejdy Andrással ő volt a Litera.hu irodalmi portál egyik alapítója, majd tíz éven át aktívan a munkatársa.

Amikor két fiával épp nem focizik, filmet néz vagy tanul, akkor gasztrokísérleteket folytat: magyarán főz és fogyaszt, mert azt gondolja, hogy főzni jó, etetni pedig még jobb. Kísérletezik klasszikusokkal, fűszerekkel, belsőségekkel, szereti a hagyományosat, de nem az átlagosat. Igazán örül annak, hogy a magyar gasztronómia egy része fellendülőben van, bár tudja, hogy ízlések és pofonok csak hosszú évtizedek alatt változnak meg. Írni fog nekünk konyhai tapasztalatairól, könyvekről és filmekről, és közös étteremlátogatásokban is gondolkodunk vele.

Hamarosan indul a Pacal és homár.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram