Hirdetés
Hirdetés

Pablo Escobar fia vajon mely éttermekben járt Budapesten?

2021. december 5.
Egy könnyed kis gasztrobulvár annak, aki szereti.
Hirdetés

Juan Pablo Escobar azt kérte magyar kísérőjétől, Kiss Racheltől, hogy olyan családias hangulatú éttermekbe vigye, ahol igazi magyar ízeket és tradicionális ételeket kóstolhat.

Kicsoda is Juan Pablo Escobar? A híres-hírhedt Pablo Escobar fia a terhes családi múlt okán más néven, Juan Sebastián Marroquín Santosként kezdett új életet. Persze mindenkit a Pablo Escobar-szál tart izgalomban: Juan a napokban Budapestre látogatott új könyve, az Apám, a drogbáró című kötet turnéján.
Apja, Pablo Escobar, a valaha élt egyik legrettegettebb drogbáró emléke világszerte él és virul, figurája ma a fiatalok széles körében kultikusnak számít. Fia ezért polgári foglalkozása mellett (építész és ipari tervezőmérnök) rengeteget tesz azért, hogy a filmek által közvetített legendák ellenében valós képet nyújtson a drogkereskedők és a (nem is olyan) könnyen jött pénz világáról – amelybe családja révén történetesen beleszületett. Juan előadásokat tart hazájában, Latin-Amerika-szerte és bárhol, ahová hívják. Évtizedek óta fontos személyes ügyének tartja a fiatalok felvilágítását, és emlékezetes szereplése köthető az Apám bűnei című dokumentumfilmhez, melyet az ENSZ Nemzetközi Békenapján mutattak be.

Húsleves maceszgombóccal / Rosenstein Vendéglő

Két fővárosi éttermet látogatott meg budapesti látogatása során Juan Pablo Escobar. Kérésének megfelelően két autentikus magyar helyen járt, melyeket kísérője, Kiss Rachel a Duna két oldalán, két stílusban választott meg.

Az egyik Budapest nem csillogó, dunai panorámás oldalát, hanem a kiváló magyar konyhát (és zsidó) mutatta be – ez volt a Rosenstein Vendéglő. A családiétterem, ahol világlátott művészek, politikusok sora fordult meg az elmúlt évtizedek során, Rosensteinék vendéglátása felől pedig nem kell aggódnunk, hogy csalódást okozna.

A másik alkalommal a gyönyörű kilátással bíró, XII. kerületi Bajai Halászcsárdát látogatta meg ifjabb Escobar, a Rosenstein-féle húslevesre (és tatár bifsztekre) méltó válaszul, habár nem halászlét rendelt, hanem gulyáslevest, majd malaccsülköt hagymás tört burgonyával és lilakáposztával.

Ifjabb Escobar a Bajai Halászcsárdában kísérőjével, Kiss Rachellel / Fotó: @rachelkiss1682

A Budapestre exportált filmes produkciók felfutásával világsztárok sora bukkan fel Budapesten és vidéken is, ez évek óta könnyed, de szerethető témát ad a sajtónak. Október közepén Willem Dafoe és Mark Ruffalo volt Rosensteinék vendége, de izgalmat okozott a közelmúltban Mel Gibson Prime Steak House- és Arnold Schwarzenegger Kollázs-beli felbukkanása is.

Hirdetés

A vegán Casey Affleck és barátnője szintén most járt a budapesti Napfényes Étteremben, nyáron Jamie Lee Curtis és Kevin Hart bukkant fel több fővárosi vendéglátóhelyen.

Köszönet Kiss Rachelnek az információkért!

Tovább olvasok:

 

 

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram