A zöldségek, valamint az egykor egzotikusnak tekintett alapanyagok népszerűsítése iránti elkötelezettsége oda vezetett, amit egyesek „Ottolenghi-effektusnak” neveznek. Ezzel olyan ételek receptjeire utalva, amelyek tele van színnel, ízzel és napsütéssel. Az izraeli születésű brit séf egy valódi polihisztor. Nem csak receptkönyveit olvasva nyűgözhet le minket a kreativitása, de most már saját étkészletében is megvillantja azt.
Ottolenghi remek receptjei mellett ahhoz is útmutatót kínál a tableware kollekciójával, hogy az általa megismert ételeket, hogyan tálaljuk. A koncepció így teljes, hiszen a színes, napfény ízű ételek disszonánsan hatnának egy skandináv minimál stílusú tányéron, vagy beton tálkán, amelyek a szürkesége elfojtaná az ételek vibrálását. A séf és az olasz művész, Ivo Bisignano kreativitását dicsérő Feast étkészlet rengeteg színnel és pozitív hangulattal lep meg mindenkit, aki beválasztja a konyhájába.
"Ivo Bisignanóval mindig tudtuk, hogy a kollekciónak színesnek kell lennie, hogy ezzel is támogassa az általunk felszolgált ételeket, amelyek mindig többrétegűek és tele vannak kontrasztokkal. Ivo művészete őszinte, kifejező, merész, örömteli és színes. Ezek olyan tulajdonságok, amelyekre törekszünk, hogy az ételeinkben is meg tudjuk mutatni őket" -nyilatkozta Ottolenghi az étkészlettel kapcsolatban.
A tálakon sült articsóka és paprika lenyomataival találkozhatunk, de kedves arcok is visszaköszönnek, sőt, mosolygó törzsi maszkokra bukkanhatunk egy-egy fogás alatt. Színekben a fehér, a sötétkék és az okker sárga dominál, de azúros és rózsaszín árnyalatokban is készültek kerámiák. Az arany és ezüst csíkozott talpú poharak, és az evőeszközök fa markolata mind a szavannát idézik. Az egész koncepció rendkívül üde, friss, és a nevéhez híven valóban tökéletesen illik bármilyen összejövetelhez. Kíváncsian várjuk, hogy a gyönyörű tányérok, poharak, tapasos tálkák és kanalak, villák hány étteremben jelennek majd meg!?