Schiffer Miklós stílustanácsadó 2017-es Dining Guide-cikkét idézzük egy kis hangulatfestés gyanánt:
„Van egy hely Budapesten, ahol mindig otthon érzem magam. A Gresham Palota számomra olyan, mint egy második otthon, itt sosem csalódtam, innen mindig elégedetten távozom. (...) Természetesen a finoman megmunkált környezet, a szivarozásra tökéletes terasz és a pár hónapja kialakított nagyvonalú oldalteraszok is sokban hozzájárultak ehhez az érzéshez, de legfőképpen
a tökéletes kiszolgálás, a mindig figyelmes jelenlét és a biztos ízek tették a Kollázst azzá, ami. A törzshelyemmé.”
A teraszok újranyitásának lehetőségével a Four Seasons Hotel étterme és bárja azonnal élt. A helyszín adottságai magukért beszélnek, a főváros imázsának részét jelenti a környezet. A Lánchíd pesti hídfőjénél élvezhetjük a karanténból való „kiszabadulás” örömét, kilátással a Budai Várra, az egyre melegedő tavaszi időben.
A reggeli, ebéd és vacsoramenü a teljes napot lefedi, bármikor érkezzünk, meleg konyha fogad. Továbbra is elérhető a Kollázstól elvárt jó ízléssel összeállított ételsor: a gazdag villásreggeli kínálat, a nemzetközi ízek francia brasserie-s beütéssel, és a magyar konyha klasszikusai képviseltetik magukat az étlapon.
A business lunch kategóriájú Kollázs Ebéd négy fogást kínál az előételtől a desszertig,
újdonságként egy kétfogásos ebédmenüt is kínálnak, kedvezve a hazai közönségnek,
akik egy gyorsabb és kedvezőbb árú étkezésre ülnének le a Kollázs teraszára. Az Ebéd, mint Otthon Győrffy Árpád séf specialitásait kínálja, két fogásban. (Itt lehet szétnézni az új étlapon!)
A desszertkülönlegességek Menyhárt Attila megújult szállodai patisserie-jéből származnak, ebéd- és vacsoraidőben is kérhetők.
Nem mehetünk el sajnos szó nélkül az elmúlt hónapok járványhelyzete mellett, amelyre a Four Seasons szállodalánc színvonalához méltó módon reagált a budapesti hotel, annak bárja és étterme is. Íme, az újonnan bevezetett biztonsági rendszer a vendégeket érintő része:
A prémium szállodalánc nemzetközi egészségügyi és biztonsági protokolljai szerint zajlik az újranyitás. A Four Seasons együttműködést kezdeményezett a Johns Hopkins Medicine International szervezettel, és Lead with Care néven egy saját programot dolgoztak ki a lehető legbiztonságosabb működés érdekében. Ezek értelmében:
- az EPA által jóváhagyott tisztító és fertőtlenítő termékeket használnak az éttermek, bárok és nyilvános területek óránkénti tisztításához, különös figyelmet fordítva azon frekventált területekre, mint a főbejáratok és a mellékhelyiségek.
- Az étteremek és bárok csökkentett kapacitással működnek, hogy biztosítani tudják a személyek között előírt biztonsági távolságot.
- Ahol lehetséges, digitalis menüt biztosít az étterem és a bár.
- Érintkezésmentes szobaszervizt biztosítanak, környezetkímélő, egyszerhasználatos csomagolások felhasználásával.
- Munkavállalóik a Centers for Disease Control (CDC) által előírt maszkokat és egyéb védőfelszereléseket viselik.
- Az étterem vendégeit is arra kérik, hogy lehetőség szerint viseljenek maszkot.
Az étterem jelenleg a Zrínyi utca felől megközelíthető, és a vendégek közös biztonsága érdekében, a nemzetközi sztenderdeknek megfelelően belépéskor megmérik a látogatók testhőmérsékletét.
Kollázs Bar & Brasserie terasz
Reggeli menü 8:00-12:00
Ebéd menü 12:00-18:00
Vacsora menü 18:00-22:00
Cím: V. kerület Budapest, Széchenyi István tér 5-6. (a Zrínyi utca sarkánál)
Irány az étterem weboldala!
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.