Hirdetés
Hirdetés

"Otthon két edényben is lehet csodát művelni" – Széll Tamástól főzőkurzuson tanulhatunk!

SZERZŐ: DiningGuide
2019. január 19.
Egy intenzív ízű consommé nem igényel olyan bonyolult eljárásokat, hogy mi nem tudnánk megalkotni? A Stand25 isteni rakott krumpliját megközelítő egytálételt készíthetünk akár otthon is? Milyen ökölszabályai vannak egy kiváló pörköltalapnak vagy pecsenyelének a Bocuse d'Or Európa-bajnok séfünk szerint? Ezek a kérdések merültek fel bennünk végigpillantva a GastroArt workshop tematikáján végigpillantva.
Hirdetés

"Ki lesz az? Nagy név a gasztronómiából!" – hirdették meg még decemberben az ötalkalmas GastroArt workshopot. Januárban kiderült aztán ez a bizonyos nagy név is: Széll Tamás februárban új szerepben debütál. Az ország méltán legnevesebb séfje először vállalt el oktatói feladatot.

A budapesti bulinegyedben, a Central Passage-on található Electrolux Élménykonyhában sajátíthatják el az érdeklődők Széll Tamástól az új magyar klasszikusok készítését. Az öt vasárnapon át zajló oktatássorozatot átfogó tematika a séf tulajdonképpeni hitvallása is, hiszen Széll Tamás iránymutató szerepet tölt be a modern magyar gasztronómiában azzal, hogy a hazai klasszikusokat új szemléletmóddal, mégis a legnagyobb tisztelettel közelíti meg.

Széll Tamás rakott krumplija

Ezt az ars poeticát sugallják a workshopok témái is. Az igazi truváj pedig az lesz benne, hogy sem sous vide kádat, sem egyéb drága és otthon teljesen felesleges eszközöket nem igényelnek ezek az eljárások, amelyek elsajátításával bárki új szintre emelheti a gulyáslevese, paprikás csirkéje vagy a túrógombóca készítését.

Elsősorban nem a recepteken, hanem a technológiákon lesz a hangsúly, hiszen egy magabiztosan elsajátított alaplé- vagy pörköltalap-készítés, filézőtechnika az egész főzőtudásunknak képes biztos alapokat nyújtani.

Széll Tamás gulyáslevese

A képzésnek megkérik az árát, de tény, hogy az oktatás egy tökéletesen felszerelt látványkonyhában zajlik, és hogy Széll Tamás azokkal a prémium alapanyagokkal dolgozik a workshopokon is, akár az éttermeiben – ebből nem enged. A legtöbb főzőkurzustól megkülönbözteti ezt a képzést, hogy minden konyhaszigetnél szakmabeli segítő fogja felügyelni a munkát, valóban odafigyelve arra, hogy a tanulók hogyan tudják maguk is reprodukálni a Széll Tamás által átadott ismereteket. És persze ne feledjük, hogy az ország egyik csúcsséfjétől tanulhatunk.

A vasárnapi workshopok tematikája alább olvasható. Jelentkezés itt!

február 10.
Levesek
Alaplevek, pörköltalap, gulyás, sütőtökkrémleves, consommé

február 24.
Egytálételek
Rakott krumpli, ludas kása, töltött paprika

március 10.
Húsok
Bontás, húsrészek – előkészítés/pácolás – formázás – pecsenyelé – paprikás csirke nokedlivel, házi uborkasalátával

március 24.
Halak
Előkészítés, filézés, kezelés – pisztráng, bransino, ponty halászlé

április 7.
Desszertek
Túrógombóc, smarni, tejbegríz, palacsinta, rizolé sós karamellel

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram