Hirdetés
Hirdetés

Öt séf, öt fogás és sok-sok hó

SZERZŐ: DiningGuide
2016. december 1.
A Dolomitokban található Alta Badia síterepen idén is megrendezik a Gourmet Skisafarit, amelynek keretein belül öt Michelin-csillagos séf a síterep öt menedékházában készít csodás menüt a sportolásban megfáradt vendégeknek. Mindez december 11-én történik majd, és 50 euróért lehet rá jegyet venni, amivel az összes fogást végigkóstolhatjuk, mind az öt helyszínen, sőt ötféle helyi borból is választhatunk […]
Hirdetés

A Dolomitokban található Alta Badia síterepen idén is megrendezik a Gourmet Skisafarit, amelynek keretein belül öt Michelin-csillagos séf a síterep öt menedékházában készít csodás menüt a sportolásban megfáradt vendégeknek. Mindez december 11-én történik majd, és 50 euróért lehet rá jegyet venni, amivel az összes fogást végigkóstolhatjuk, mind az öt helyszínen, sőt ötféle helyi borból is választhatunk hozzá. (Ami után persze vigyázni kell a kanyargós pályákon!)
A menü a következő: a Col Alt nevű hüttében Nicola Laera nyúlpecsenyéjét kóstolhatjuk meg babbal, tökkel, gesztenyével és reszelt prosciuttóval, a Piz Arlarában Thorsten Probost tatárját, az I Tablában Esat Akyldiz aromás alaplében főtt metéltjét, a Club Moritzinóban Matteo Metullio sült borjúmirigyét rákágyon füstölt csicsókahabbal és ánizsos mártással, az Ütia de Bioch-ban pedig Norbert Niederkofler antik zöldségekkel kísért marhapofás tortellinijét erőlevessel.
Az esemény egy nagyobb szabású kezdeményezés része, amelynek lényege, hogy a síszezon végéig a csatlakozott hüttékben 14 nemzetközi szakács tányérjai közül választhatunk, akik a régió hagyományos ételeit gondolják újra. Így akinek a december 11-ei síelés még korai, Alta Badiában később is összekötheti a síelés élvezetét a kulináris örömökkel.

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram