Hirdetés
Hirdetés

Öt kiváló kalács az ünnepi asztalra — tőlük még nem késő rendelni!

SZERZŐ: diningguide
2021. március 30.
Még párat alszunk és itt a húsvét! A tavaszi ünnepi asztalon a sonka, tojás és torma mellett előkelő helyet kap a kalács is. Az édes péksüteményt ilyenkor sós és édes feltétekkel is megrakodjuk. Viszont egyáltalán nem mindegy, hogy milyen az a kalács! A saját sütések mellett/helyett elférnek a profi fonottak is: mutatjuk, honnan tudnak még rendelni.
Hirdetés
Arán Bakery

Éppen a közelmúltban mesélték el nekünk a történetüket: Pécsi Kinga és Pécsi Attila nagyon egyedi műfajt képviselnek, a belváros egyik stabil pontjává vált az Arán, már nyitása után nem sokkal. A húsvéti időszakban hétvégén is nyitva lesznek, de március 31-ig veszik fel a boltban a rendeléseket, illetve ha még ma rendelünk online, akkor csütörtökig megérkezik a kalács. Húsvéti barhesz (challah) mellett francia iskolás pillekönnyű brioche is elérhető náluk. Az Arán tudvalévően nem a magyar péksüteményekre épít, így egy kis különlegességet vihetünk a húsvéti napokba.

Rendelés: INNEN, illetve személyesen a 1077 Budapest, Wesselényi utca 23-ban, a pékségben

Brioche / Fotó: Hunyadi Nóri/Gastrografika

 

A másik bolt

Érdemes észben tartani, hogy a Wekerletelep kedvenc gurmé központja az összes húsvéti napon nyitva tart: nagypéntektől hétfőig. Így, ha bármit lefelejtettünk volna a listáról, akkor náluk be is szerezhetjük a tormától a kraft sörökig. Ráadásul többször el akartak már búcsúzni a téli slágerüktől, a gőzgombócoktól, de ezen a hétvégén is készülnek majd a hüttés édességek. A kalácsrendelést telefonon várják, szintén ma esti határidővel: egy kilós ünnepi fonottakat készítenek: simát és vörösáfonyásat, valamint sós, szezámmal hintett félkilós változatokat.

Rendelés: +3650-107-1847

Fotó: A másik bolt

A Séf Asztala

Wolf András és a Séf Asztala külvárosi pékségekkel erősített, aminek a lokálpatrióták és mi is nagyon örülünk. Természetes, hogy az ünnepekre sem hagyják kalács nélkül az érdeklődöket. Holnap estig (március 31) várják a rendelések leadását, mind e-mail üzenetben, mind a három üzletben (Kossuth tér, Sashalmi piac, Keresztúr piac). Háromféle félkilós kalács közül választhatunk: barhesz, sós kalács, vajas kalács, de 700g-os marcipános stollent is sütnek, az édesszájúak legnagyobb örömére.

Rendelés: [email protected] és 1055 Budapest, Kossuth tér 6., 1163 Budpest, Sashalmi tér 1, 1173 Budapest, Kaszáló u.47.

A kép illusztráció

Jacques Liszt Bakery

Szerda délig még korlátozott számban lehet leadni a rendeléseket Misi pék fonott, valamint koszorú formában érkező, összesen hétféle kalácsára. Ritkaság a koszorú kalács, ami egyben az asztal éke is, ebből sima, cukros és mandulás készül, míg a hagyoányosabbból sós, sima, mazsolás, sőt, medvehagymás variációt is szívesen sütnek azoknak, akik ezzel nem bajlódnának otthon. 350 grammos szépségekkel számoljunk.  Fontos, hogy a hétvégén csak szombaton lesznek nyitva.

Rendelés: +3630-506-5968-as telefonszámon, vagy személyesen a pékségben: 1052, Budapest, Apáczai Csere János utca 7.

Koszorúk / Fotó: Jacques Liszt

VAJ

A József körút Vaj péksége szintén ma éjfélig várja azokat az előrendeléseket, melyekhez egy ajándék bullar sütemény is jár. Egyebek mellett klasszikus vajas, francia vajas brioche, francia vajas brioche cukorszórással, bárhesz mákszórással (tejmentes), bárhesz mandulával (tejmentes), kovászos kuglóf is elérhető náluk, az egész ünnep alatt, hiszen zavartalanul nyitva tartanak. reggel 07:00-19:00-ig. Személyesen az üzletben, telefonon és praktikus online íven lehet leadni az igényeket.

Rendelés: INNEN, vagy a +3630-016-2856-os telefonszámon, vagy személyesen az üzletben: 1085 Budapest,  József krt. 30-32.

Francia brioche és barhesz / Fotó: VAJ

Olvassanak Szabadfi Szabolcs legújabb terveiről is!

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram