Hirdetés
Hirdetés

Öt eperdesszert, amit szerettünk ebben a szezonban

SZERZŐ: Lami Juli
2016. június 10.
a Tesztek rovat
támogatója a
 

Közeleg az eperszezon vége, a jövő héten azonban még elérhetőek a most következő epres desszertek, amelyeket különböző budapesti helyeken kóstoltunk. A tapasztalat azt mutatja, hogy az idén bekövetkezett, az epertermésre nézve katasztófákat jelentő időjárási viszontagságok ellenére is van/volt jó eper a városban.

Hirdetés

French Toast – Kollázs
A Four Seasons emblematikus desszertje, amely egész évben elérhető. Az egyszerűnek tűnő, de zseniális desszertről csak szuperlativuszokat tudunk mondani. A tökéletesen elkészített "kalácspuding" a hajszélvékony, roppanós kéreg alatt homogén, krémes, habos, lágy textúrát rejt. Mindezt az eperpürében pácolt eper és a fagylalt teszi szinte megismételhetetlenné. Wow...
FullSizeRender_1
 
Epres krémes – St. Andrea borbár
Klasszikus krémes újragondolva, friss eperrel. A papírvékony, szépen karamellizált mille feuille légiesen könnyed, az igazi titok azonban a "dús" ízű krém alá, jó arányérzékkel odaálmodott, intenzív ízű epercoulis, amelyre csak kóstoláskor derül fény. Mille feuille imádóknak kötelező.IMG_1436
Epergranita – Olimpia Vendéglő
Az Olimpia eperdesszertje epergranitából, citromsorbet-ból, bodzából és friss eperből áll. A tányért a textúrák sokfélesége teszi "ízgalmassá", ahogyan eljutunk az eper húsának selymességétől a crumble roppanásáig. Nagyon nyári, üdítően frissítő desszert.
IMG_1475
Eper mousse – ESCA
Főszerepben az epermousse, ami viszont – ha díjat kap – köszönetet kell, hogy mondjon a mellékszereplőknek. A könnyed epermousse édességét a joghurtfagyi savaival harmonizáló lime zselé és lime meringue, valamit a tálaláskor hozzáadott eperleves teszi tökéletessé. A zselé a jó értelemben vett őrület, a meringue önmagában is helytáll, kérnénk elvitelre is.
Képernyőfotó 2016-06-10 - 16.45.16
Eper trió – Trattoria Pomo d'Oro
Klasszikus epertányér, egy epertrió, ami a gyümölcs mégis öt textúrájával játszik. Eper mousse, epersorbet, epercoulis, eperpüré és friss eper. Az epret sokféle technológiával közelítő desszertnek a csattanója a szinte roppanó breton tészta.
FullSizeRender
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram