„Otthon is könnyen elkészíthető, amit pár elemmel kiegészítve a családnak is éttermi desszertet tálalhatunk. Nyáron tálalható szilva granitával, felfoghatjuk karamellás pop cornnal de nyakon önthetjük vajkaramellával is” – részletezte Farkas Richárd, hogy milyen lehetőségek vannak a desszert még különlegesebb tálalására.

Kukorica málé, szilva, vanília fagylalt
Kukoricamálé:
- 300g kukoricaliszt
- 200g kefír
- 200g kristálycukor
- 100g szoba elég vaj
- 10g sütőpor
- 3 tojás
- 0,5 vanília rúd
- 1 csipet só
Elkészítés:
- Konyhai robotgépbe tesszük a kefírt, cukrot, vajat, sütőport, tojást, sót és a vanília kikapart magját, majd pár perc alatt homogénre keverjük.
- Fokozatosan hozzáadjuk a kukoricalisztet.
- Sütőkeretbe vagy kivajazott tepsibe kanalazzuk a tésztát. (Ilyenkor opcionálisan kerülhet bele friss vagy aszalt szilva is, mint egy clafoutis-be)
- 180 fokra előmelegített sütőben sütjük 25-30 percet.

Szilvaragu
- 4db friss szilva
- 100g aszalt szilva
- 50g barna cukor
- 20g balzsamecet
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
- A friss és aszalt szilvát apró kockára vágjuk.
- A balzsamecetet kikeverjük a cukorral és citromhéjjal.
- Összeforgatjuk a gyümölcsökkel.
Tonkababos szilvalekvár
- 1 üveg szilvalekvár
- 1db tonkabab
- 1db citrom leve
Elkészítés:
- Minden összetevőt kikverünk.
Tálaláshoz
- 1 kanál vaníliafagylalt
Tovább olvasok:
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.