Hirdetés
Hirdetés

Kukorica málé, szilva, vanília fagylalt Farkas Richárdtól

2024. november 15.
A séf választása azért esett erre az édességre, mert a kukoricamálé az egyik leggyorsabban elkészíthető és gluténmentes népi desszertünk, ami könnyen variálható bármilyen gyümölccsel. A szezonalitás okán, és mert ez a legklasszikusabb verzió, ezúttal szilvával készül.
Hirdetés

„Otthon is könnyen elkészíthető, amit pár elemmel kiegészítve a családnak is éttermi desszertet tálalhatunk. Nyáron tálalható szilva granitával, felfoghatjuk karamellás pop cornnal de nyakon önthetjük vajkaramellával is” – részletezte Farkas Richárd, hogy milyen lehetőségek vannak a desszert még különlegesebb tálalására. 

Kukorica málé, szilva, vanília fagylalt

Kukoricamálé:

  • 300g kukoricaliszt
  • 200g kefír
  • 200g kristálycukor
  • 100g szoba elég vaj
  • 10g sütőpor
  • 3 tojás
  • 0,5 vanília rúd
  • 1 csipet só

Elkészítés:

  1. Konyhai robotgépbe tesszük a kefírt, cukrot, vajat, sütőport, tojást, sót és a vanília kikapart magját, majd pár perc alatt homogénre keverjük.
  2. Fokozatosan hozzáadjuk a kukoricalisztet.
  3. Sütőkeretbe vagy kivajazott tepsibe kanalazzuk a tésztát. (Ilyenkor opcionálisan kerülhet bele friss vagy aszalt szilva is, mint egy clafoutis-be)
  4. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük 25-30 percet.

Szilvaragu

  • 4db friss szilva
  • 100g aszalt szilva
  • 50g barna cukor
  • 20g balzsamecet
  • 1 citrom reszelt héja

Elkészítés:

  1. A friss és aszalt szilvát apró kockára vágjuk.
  2. A balzsamecetet kikeverjük a cukorral és citromhéjjal.
  3. Összeforgatjuk a gyümölcsökkel.

Tonkababos szilvalekvár

  • 1 üveg szilvalekvár
  • 1db tonkabab
  • 1db citrom leve

Elkészítés:

  1. Minden összetevőt kikverünk.

Tálaláshoz

  • 1 kanál vaníliafagylalt

Tovább olvasok:

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram