Véget értek a három hónapja tartó regionális versenyek és döntők, így összeállt a San Pellegrino Young Chef 2016, azaz az Év Fiatal Séfje 2016 nemzetközi mezőnye. Háromezren pályáztak a versenyre az egész világból, és először 200-ra, majd regionális döntőkön 20 fősre szűkült a mezőny. A kelet-európai győztes Sándor Rodrigo, a Costes Downtown chef de partie-ja lett, akinek a receptje (mangalicapofa karamellizált karfiolpürével, mazsola coulis-val, céklás tortellinivel) lenyűgözte a háromtagú zsűrit mind formai, mind tartalmi szempontból.
A versenyzők mostantól a mentorukkal készülnek az októberi, milánói döntőre, ahol héttagú nemzetközi zsűri fogja elbírálni a 20 ifjú séf receptjeit, és fogja kihirdetni az év fiatal séfje győztesét.
Forrás: finedininglovers.com