Hirdetés
Hirdetés

Orosz bisztró a Belvárosi Piacon - megnyitott a MoszkvaTér

SZERZŐ: N.Zs.
2016. január 20.
A Belvárosi Piac kínálata az utóbbi fél évben nagyot lendült, az emelet üzletei lassan megteltek: a magyar, az olasz és az ázsiai konyhához csatlakozott az Arany Kaviár gondozásában a MoszkvaTér Bisztró hagyományos orosz fogásokkal, vodkával és szamovár teával.
Hirdetés

MoszkvaTér
 
November közepén kaptuk a hírt, hogy az Arany Kaviár csapata összegyűjti azokat a recepteket, amelyek az étteremben, étlapon már nem kapnak helyet. Tradicionális, jó ízű orosz ételeket kevés helyen lehet kapni Budapesten - ebből lett a MoszkvaTér a Belvárosi Piacon.
MoszkvaTér
 
A falakat orosz újságok borítják és egy gitározó medve ajánlásai: aki nincs képben az orosz ételekkel, annak segít a medve, hogy mi a pelmenyi, a pirog, a blini, szóval mik az alapok.
MoszkvaTér
 
Kétféle levesből (borscs, szoljanka) és négyféle főételből (húsos és garnélás pelmenyi, kijevi csirke, csibureki) választottunk egyet-egyet, amiről már a leveseknél kiderült, hogy kicsit ambiciózus döntés volt.

Szoljanka

Szoljanka


Borscs

Borscs


Mindkét leves tisztességes adag, felérnek egy főétellel - a szoljanka frissítően savanyú, kicsit füstös ízű, a hús és a kolbász is igazán jó benne. A borscs erősen kapros, ressek benne a zöldségek, talán kicsivel több sót elbírt volna a lé, de mindkettőt szívesen ennénk újra.
Csiburaki

Csibureki


Húsos pelmenyi

Húsos pelmenyi


A csibureki egy (itt éppen) sertéshússal töltött tészta, amit olajban sütnek ropogósra, mellette fűszeres paprika mártogatós. Itt is elbíztuk magunkat, egy csiburekivel bőven jól lehet lakni.
A húsos pelmenyi finom vajjal, jól fűszerezett töltelékkel és tejföllel viszont a szoljanka mellett szorosan a kedvenc lett. Legközelebb a kijevi csirkét is kipróbáljuk - Nyíri Szása a pult mögül mindenkit gondosan figyelmeztetett, hogy óvatosan vágjanak bele, nehogy kispricceljen belőle a vaj, az ilyen tanácsoktól mindig lelkesen fészkelődni kezdünk.
A MoszkvaTér tehát egy jó hangulatú orosz bisztró, ebédre vagy uzsonnára mindenképp érdemes kipróbálni. Nagyon laktató, úgyhogy ha túlrendelik magukat, csomagoltassák el, mert nem fogják megbánni.
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram