Mede Ádámot és Pesti Istvánt régi barátság fűzi egymáshoz, amit szakmai tisztelet és elismerés jellemez. Együtt viszont még sosem főztek, ezért is egy igazán különleges estének ígérkezik ez az október 20-i, csütörtöki esemény.
Pesti István a magyar „klasszikusokat” fuzionálja ázsiai ízekkel, Mede Ádám pedig a skandináv és az ázsiai konyha stílusjegyeit ötvözi a Laurelben megismert progresszív konyhai elképzelése szerint.
„Vannak a két stílusban analógiák, de több köztük a különbség, pont ettől olyan különleges és szép ez az egész koncepció, hogy teljesen más oldalról másszuk meg ugyanazt a hegyet” – fogalmazta meg Pesti István a koncepciót.
A Laurelbe Magyarország egyik csúcsétterme, a tatai Platán Gourmet érkezik vendégségbe, amelynek teljesítményét a Dining Guide évek óta a TOP10 kategóriába sorolja és a legjobb Vidéki Étterem Díjjal is kitünteti, hogy ízelítőt adjon a vidék legbiztosabb Michelin-csillag várományos fine dining éttermének izgalmas fogásaiból. A házigazda a Laurel Budapest. szintén stabil résztvevője a D.G hazai TOP10 mezőnyének, és emellett Mede Ádám két alkalommal is elnyerte a Dining Guide Ifjú Séftehetsége díjat.
A séfek igy igazi örömfőzés keretein belül egy izgalmas „négykezest” adnak elő ezen a csütörtök estén, nyolcfogásos menüsorral várják vendégeiket, mindketten 4-4 főfogással, 2-2 snackkel, és természetesen a műfaji sajátoságoknak megfelelően amuse bouche-okkal és petit fourokkal készülnek. A Platán biztosan hoz halat és kacsamájat, valamint egy ősz ihlette zöldséges alapú sült káposztás-csicsókás főétel. A desszert egy könnyed joghurtos, málnás fogás lesz, de az édesség világában Pesti István inkább Ötvös Zsuzsit, a Laurel cukrászmesterét hagyja érvényesülni. Mede Ádám menüjében pedig biztos lesz briós szendvics és sushi is, a desszert pedig homoktövis lesz.
A vacsorára ma déltől lehet regisztrálni. Bővebb információt a Facebook-eseményben találhatnak.
Tovább olvasok:
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.