Hirdetés
Hirdetés

Óriási teljesítmény, hogy a pandémia ellenére 29 új olasz Michelin-csillag született

SZERZŐ: diningguide
2020. november 26.
A rendkívüli 2020-as események ellenére a 2021-es olasz Michelin Guide bőven rejteget új csillagokat. Egészen pontosan 29-et osztottak ki, három étterem kapott második csillagot és 23 új szereplő csatlakozott a étteremlistához. Hihetetlenül inspiráló jelenség ez, és minden tiszteletünk Olaszországé.
Hirdetés

A gasztronómiában érdekeltek és a lelkes rajongók számára minden évben erősen várt pillanat az olasz Michelin-csillagok kihirdetése. A szám szerint 66. piros kalauz gálaestje a koronavírus-járvány következtében online térbe költözött. Bevezették a zöld csillagokat is, melyek a fenntarthatóságra törekvő éttermeket jelölik.

Sem a tavaszi hullám, sem az őszi nem kímélte a mediterrán országot. A járványhelyzet következményei hatalmas csapást mértek a vendéglátásra, a bezárások következtében küzdelmes, próbákkal teli időszakot éltek és élnek át jelenleg is az olaszok. Mégis, a 66. Michelin Guide ugyanúgy megjelenhetett és számos meglepetést tartogatott.

Hirdetés

A kalauzt online formában bárki ingyenesen letöltheti, mától pedig nyomtatásban is a polcokra került. Marco Do, az olasz Michelin Guide kommunikációs igazgatója így fogalmazott: "Soha nem akartunk ennyire közel lenni a séfekhez és a konyhai dolgozókhoz, mint ebben az évben... A főszereplők most is a séfek, de ne feledkezzünk meg a Michelinnél dolgozó titkos inspektorokról és a háttérmunkásokról sem. Az éttermek folyamatos tesztelésével történeteket, a szenvedélyt keresik, melyből éttermek és ételek születnek."

A 2021-es olasz Michelin Guide összesen 371 Michelin-csillagos éttermet jegyez és nagyon büszkék rá, hogy az újonnan érkezettek között 16 olyan étterem szerepel, melynek konyhájának élén 35, esetleg 30 év alatti séfet találunk. Ez a szám jól mutatja az ország gasztronómia iránti elkötelezettségét, a fiatalok kitartását és szakmai alázatát is.

Így festenek a 2021-es olasz Michelin Guide számai:

  • 11 három Michelin-csillagos (ez a szám nem változott a 2020-as kalauz óta)
  • 37 két Michelin-csillagos (3 új szereplő)
  • 323 egy Michelin-csillagos (23 új szereplő)
  • 252 Bib Gourmand minősítésű étterem (11 új)
  • 13 új, zöld csillaggal jutalmazott étteremÖsszesen 20 csillagtól kellett búcsút mondani, de az arányokhoz és az év eseményeihez képest ez mégsem annyira megrázó szám.
Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram