A Zepter-Év Innovatív Konyhájáért járó díjat a Borkonyha étteremnek ítélte oda a zsűri, a díjat Sárközi Ákos séf vette át. A Hennessy-Év Séfje díjára a Costes étterem fiatal tehetsége, Palágyi Eszter lehet büszke. A tavaly nyitott budai Émile étterem a Bortársaság-Év Legígéretesebb Étterme Díjával gazdagodott, a Törley- Év Ifjú Séftehetsége Díjat pedig Fehér Gábor, az ESCA tulajdonos-séfje nyerte. Street Food kategóriában, a PolaPola érdemelte ki a Staropramen-Év Street Food Díját.
A legjobbak nyomában
- A Staropramen-Az Év Street Food Díját a Pola Pola kapta. Az elismerést Petr Kovarik, a Borsodi Sörgyárak ügyvezetője adta át Hajdu Péter tulajdonosnak, Danko Jovanovic tulajdonosak és Határ Péter üzletvezetőnek. fotó: Schumy Csaba
- A Bortársaság-Az Év Legígéretesebb Étterme Díj az Émile étteremé lett. Tóth Ignác, a Bortársaság gasztronómiai képviselője adta át a díjat Kövér Gergely séfnek. fotó: Schumy Csaba
- A Törley-Az Év Ifjú Séftehetsége Díj győztese az ESCA tulajdonos-séfje, Fehér Gábor. fotó: Schumy Csaba
- Az Év Szakácsteljesítménye Díjat Széll Tamás érdemelte ki a Bocuse d'Or-on elért teljesítményéért. A díjat Nicola Portinaritól, a Dining Guide zsűrijének elnökétől vette át. fotó: Schumy Csaba
- A Zepter-Az Év Innovatív Konyhája Díjat a Borkonyha nyerte, ami egy Zepter damaszkuszi acélból készült japán professzionális konyhakés. Sárközi Ákos séfnek Dudás László, a Zepter kereskedelmi igazgatója adta át a díjat. fotó: Schumy Csaba
- A Hennessy-Az Év Séfje Díjat a Costesből Palágyi Eszter nyerte el. A díjat, ami egy Hennessy 250 Anniversary Collector Blend, a Hennessy képviselője, Daniel Sebe, sales development manager nyújtotta át. fotó: Schumy Csaba
Az idei kalauz szakmai hitelességét a nemzetközileg elismert, 2 Michelin-csillagos séf, Nicola Portinari személye is garantálta. A zsűri elnöke, az olasz sztárséf titokban tesztelte a legjobb húsz éttermet, ezután döntött arról, kinek ítéljék oda a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme díját.
- A Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjat Németh Balázs, a Volkswagen márkaigazgatója adta át az Onyx-csapatnak. fotó: Schumy Csaba
- A TOP 10 étterem között az Alabárdos (Kiss O’shea Dániel séf). fotó: Schumy Csaba
- Kiss O’shea Dániel, az Alabárdos séfje. fotó: Schumy Csaba
- A TOP 10 étterem között az Arany Kaviár (Nyíri Szása tulajdonos-séf és Kanász László séf). fotó: Schumy Csaba
- Kanász László és Nyíri Szása az Arany Kaviárból. fotó: Schumy Csaba
- A TOP 10 étterem között a Babel. A díjat Hlatky-Schlichter Hubert, a Babel étterem tulajdonosa vette át. fotó: Schumy Csaba
- Borkonyha és Sárközi Ákos séf is a TOP10 közé került. fotó: Schumy Csaba
- Sárközi Ákos a Borkonyhából. Schumy Csaba
- A Costes a TOP10 között. Nicola Portinari Palágyi Eszter séfnek gratulál. fotó: Schumy Csaba
- A Costes Downtown is az élbolyban végzett. Herczeg Zoltán Tiago Sabarigónak, az étterem séfjének nyújtja át az elismerést. fotó: Schumy Csaba
- A Costes-Costes Downtown-csapat, kiegészülve Miguel Rocha Vieirával. fotó: Schumy Csaba
- Az Émile is a TOP10-ben. A díj Kövér Gergely séf kezében. fotó: Schumy Csaba
- Mizsei Jánosnak (MÁK) gratulál a 2 Michelin-csillagos olasz séf. fotó: Schumy Csaba
- Mizsei János, a MÁK séfje. fotó: Schumy Csaba
- Szulló Szabina és Széll Tamás, az Onyx séfjei veszik át a díjat. fotó: Schumy Csaba
- Szulló Szabina és Széll Tamás. fotó: Schumy Csaba
- TOP10-ben még a Salon. Fotó: Schumy Csaba
- A Salon séfpárosa: Fekete Antonio és Wolf András. fotó: Schumy Csaba
Az Év Étterme díj birtokosa 2016-ban a nemzetközileg is elismert, a Gerbeaud-házban működő Onyx étterem. A Szulló Szabina és Széll Tamás vezette konyha Magyarországon túlmutató sikereinek ékes bizonyítéka a Michelin-csillag. A 92 pontot elért Onyx éttermet követi a szintén Michelin-csillaggal és 92 ponttal elismert Costes, valamint a 90+ pontos Borkonyha. A Costes testvére, a Costes Downtown 90 ponttal szerepel a kalauzban. A nagypolgári környezetben, a Boscolo Budapest szálloda éttermeként működő Salon 87 pontot kapott, ők az esszenciális magyar gasztronómia képviselői. Szintén Magyarország tíz legjobb étterme között van az igényes, magyar regionális étterem, a Babel 86 ponttal. A modern elegancia könnyedségét a robusztus cári pompával ötvöző Arany Kaviár fine dining étterem 85 pontot kapott, míg a belvárosi fesztelen csúcsgasztronómia képviselője, a MÁK Bisztró 84+ ponttal található meg a kalauzban. A nemrég nyílt budai kulináris központ, a Gerbeaud Émile keresztnevéről elnevezett Émile egy új versenyző a top tízes mezőnyben, 84 ponttal szintén az egyik legjobb magyarországi étteremnek számít. A budai Várban működő Alabárdos étterem 83+ ponttal zárja a TOP10 legjobb étterem sorát.
A termelői különdíjakról
- Vinkó József, a Magyar Konyha főszerkesztője. fotó: Schumy Csaba
- Lévai Anikó, a Magyar Konyha szerkesztőbizottságának tagja. fotó: Schumy Csaba
- A kerámia termelői díjak. fotó: Schumy Csaba
- Sándor Tamás (Bükki Sajt). fotó: Schumy Csaba
- Balogh Nagy Erzsébet (Keleméri Báránykák). fotó: Schumy Csaba
- A Magyar Konyha díjazottjai: Sándor Tamás, Balogh Nagy Erzsébet és Szabó György, a bükki füvesembert, a Györgytea alapítója. fotó: Schumy Csaba
A Magyar Konyha szerkesztőbizottságának elnöke, Lévai Anikó három magyar termelőnek adott át díjat. Sándor Tamás kézműves sajtkészítőt, a tradicionális hegyvidéki sajtokat előállító mónosbéli Bükki Sajt képviselőjét, Balogh Nagy Erzsébetet, a keleméri juhtenyésztőt (Keleméri Báránykák) valamint Szabó Györgyöt, a bükki füvesembert, a Györgytea alapítóját díjazták.
http://tv2.hu/musoraink/aktiv/205003_tom-hanks-visszatert-budapestre.html
A Volkswagen-Dining Guide Top 100 Étteremkalauzról
Február 29-én jelentettük meg az idei Volkswagen-Dining Guide Top 100 Étteremkalauzát, melyet március 1-jétől lehet kapni az újságárusoknál. Az új pontozási rendszert követő kiadvány a TOP 100-as rangsor mellett több mint 200 további étteremről és street food helyről szolgál információval. Az étteremkalauz idén ismét tartalmazza majd a Street Food mellékletet, de listázza a budapesti vigalmi negyed legjobb helyeit is.
- A gála névadó szponzora, a Volkswagen két autót is hozott a gálára. fotó: Schumy Csaba
- A Staropramen is csapolt. fotó: Schumy Csaba
- A Hennessy tölt. fotó: Schumy Csaba
- Hennessy. fotó: Schumy Csaba
- fotó: Nagy Balázs
- Gyulai Pálinka Manufaktúra. fotó: Schumy Csaba
- Kardos Band húzta. fotó: Schumy Csaba
- Wossala Rozina, a Bestia tulajdonosa. fotó: Schumy Csaba
- Schobert Norbert és Rubint Réka.
- Rezes-Szabó színészházaspár. fotó: Schumy Csaba
- fotó: Schumy Csaba
- A bal szélen Osama Kutaini, a Buddha-Bar séfje. fotó: Schumy Csaba
- Litauszki Zsolt, Orbán Ráhel és Wolf András. fotó: Schumy Csaba
- Nicola Portinari, a 2 Michelin-csillagos La Peca séfje, a Dining Guide zsűrielnöke és Gianni. fotó: Schumy Csaba
- Nemesvölgyi Attila és Kiss O’shea Dániel (Alabárdos). fotó: Schumy Csaba
- Kocsis Korinna szépségkirálynő és modell. fotó: Schumy Csaba
- Hlatky-Schlichter Hubert, a Babel tulajdonosa. fotó: Schumy Csaba
- Gianni, Csíki Sándor, gasztronómiai szakíró, tanácsadó és Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke. fotó: Schumy Csaba
- Gianni. fotó: Schumy Csaba
- Doszpot Péter. fotó: Schumy Csaba
- Deli János, a csopaki Márga Bisztró társtulajdonosa. fotó: Schumy Csaba
- Csisztu Zsuzsa és férje, Dr. Ketskés Norbert. fotó: Schumy Csaba
- Aryee Claudia Dedei. fotó: Schumy Csaba
- Zsidai Zoltán Roy. fotó: Nagy Balázs
„Nekem általában elég három-négy étel, hogy értékelni tudjak” – nyilatkozta a 2 Michelin-csillagos olasz séf, Nicola Portinari. „Olaszországban az antipasto (előétel), primo (első), secondo (második-fő) és dolce (desszert) alapján már ki tudok alakítani egy képet. Mi most a Dining Guide kalauzának összeállításánál túlszárnyaltuk ezt, mert mindannyian legalább három különböző ételt rendeltünk és én mindegyiket megkóstoltam. Volt, hogy olykor hárman, de még az is előfordult, hogy négyen ültünk egy asztalnál, így több mint tizenöt ételt kóstoltam egy-egy alkalommal.”
- Schiffer Miklós és Yves Giacometti, a Four Seasons Hotel Gresham Palace vezérigazgatója. fotó: Schumy Csaba
- Puskás Peti. fotó: Schumy Csaba
- Lakatos Márk. fotó: Schumy Csaba
- Főzelékes Feri. fotó: Schumy Csaba
- Csonka András. fotó: Schumy Csaba
- Csisztu Zsuzsa és férje, Dr. Ketskés Norbert. fotó: Schumy Csaba
- Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes. fotó: Nagy Balázs
- Herczeg Zoltán és Szepsy István. fotó: Nagy Balázs
- Kardos Band. fotó: Nagy Balázs
- Rosensteinék, Tibor és Róbert. fotó: Nagy Balázs
- Nagy Zoltán (Boutiq' Bar) Pataky Péterrel (IKON) és kedvesével. fotó: Nagy Balázs
- Litauszki Zsolt (Café Pierrot) és Lőrincz György (Oz Kantin). fotó: Nagy Balázs
- A Fricska-csapat. Balról jobbra: Csongrádi Csaba, Nagy Szabolcs és Giczi Andor. fotó: Nagy Balázs
- Gerendai Károly. fotó: Nagy Balázs
- Ádám Csaba (Olimpia) és párja. fotó: Nagy Balázs
A fogyasztóvédelmi gondossággal készült és összeállított étteremkalauz kapcsán Herczeg Zoltán gasztronómiai szakértő, a Dining Guide éttermi tesztjeinek vezetője így vélekedett: „A jó étterem arról ismerszik meg, hogy a vendéget ételhez jutása előtt már felkészítik arra, hogy valami nagy dolog van készülőben, ezért a vendég figyelme fokozódik. Az étteremnek az a célja, hogy minket elvarázsoljon, hiszen akkor jövünk vissza. Ez nagyon fontos szempont. Ha az étterem ebben úgy gondolkodik, hogy nem érdekes, mi történik a vendégével, míg az étel meg nem érkezik, akkor nagyot téved. Mert az emberek nem automaták. Az étterem egy szolgáltatás és nem egy alapanyagbánya.”
[tw-divider][/tw-divider]
A 2016-os Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála díjazottjai:
Fődíj: Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díj: Onyx
Különdíjak:
Év Szakácsteljesítménye Díj – Széll Tamás, Onyx
Zepter-Év Innovatív Konyhája Díj: Borkonyha – Sárközi Ákos, séf
Hennessy-Év Séfje Díj: Costes – Palágyi Eszter, séf
Törley-Év Ifjú Séftehetsége Díj: ESCA - Fehér Gábor, séf
Bortársaság-Év Legígéretesebb Étterme Díj: Émile – Kövér Gergely, séf
Staropramen-Év Street Food Díj: PolaPola
Magyar Konyha Az Év Termelője Díj:
Sándor Tamás (Bükki Sajt)
Balogh Nagy Erzsébet (Keleméri Báránykák)
Szabó György (Györgytea)
Top 10 étterem:
- Onyx – Szulló Szabina, Széll Tamás séfpáros
- Costes – Palágyi Eszter, séf
- Borkonyha – Sárközi Ákos, séf
- Costes Downtown – Miguel Viera, Tiago Sabarigo, séfek
- Salon – Wolf András, Fekete Antonio, séfek
- Babel – Lenk Zsolt, megbízott séf
- Arany Kaviár – Nyíri Szása, Kanász László, séfek
- MÁK – Mizsei János, séf
- Émile – Kövér Gergely, séf
- Alabárdos – Kiss O’shea Dániel, séf
- Az Onyx vízibivaly tatárra készült. fotó: Schumy Csaba
- Sáközi Ákos (Borkonyha) a nyúlgerincen végzi az utolsó simításokat. fotó: Schumy Csaba
- Tölcsér/Cornetto a Costestől. fotó: Schumy Csaba
- Szintén a Costes étele: pate brick mix. fotó: Schumy Csaba
- Az ESCA vadkacsamell sonkával jött. fotó: Schumy Csaba
- ESCA-fogás közelről. fotó: Nagy Balázs
- A La Peca a 67-el tálalt. fotó: Schumy Csaba
- La Peca-67 duó végeredménye. fotó: Nagy Balázs
- A Kollázs a vakrandizott. fotó: Schumy Csaba
- Az Émile-csapat. fotó: Schumy Csaba
- Két fogást hozott az Émile: csicsóka krokant és püré, szarvas consomme és sonka + Sült joghurt, paprika és málna. fotó: Schumy Csaba
- Pázsiton. Fotó: Nagy Balázs
- fotó: Schumy Csaba
- fotó: Schumy Csaba
- Az est fő házigazdája a Larus Larus Étterem és Rendezvényközpont volt. fotó: Schumy Csaba
- fotó: Schumy Csaba
- fotó: Schumy Csaba
- fotó: Schumy Csaba
- fotó: Schumy Csaba
http://rtl.hu/rtlklub/hirek/magyarorszag-legjobb-ettermei
A díjról, a gáláról és a múltról itt szedtünk össze mindent.
Warning: Undefined array key 0 in /mnt/BLOCKSTORAGE/home/639033.cloudwaysapps.com/kqavbfzkwc/public_html/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 6
Warning: Attempt to read property "term_id" on null in /mnt/BLOCKSTORAGE/home/639033.cloudwaysapps.com/kqavbfzkwc/public_html/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 6
Warning: Undefined variable $sponsor_data in /mnt/BLOCKSTORAGE/home/639033.cloudwaysapps.com/kqavbfzkwc/public_html/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 17
Warning: Attempt to read property "description" on null in /mnt/BLOCKSTORAGE/home/639033.cloudwaysapps.com/kqavbfzkwc/public_html/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 17