2016-ban mi magunk is részt vettünk a San Sebastian Gastronomikán — abban az évben Törökország mellett Magyarország volt a meghívott vendég. Előadóként és kiállítóként is megjelenhetett, így Szulló Szabina, Széll Tamás, Palágyi Eszter, Mihályi László és Hamvas Zoltán is főztek, előadásokat tartottak ezen a fontos eseményen.
Idén 22. alkalommal jelentkezik a Gastronomika, de a világjárvány hatására úgy döntöttek, inkább online felületre terelik és ezzel teljesen új dimenziók nyílnak meg mind a szervezők, mind a virtuális látogatók előtt. A legfontosabb vívmány, hogy teljesen ingyenes lesz, amivel még több érdeklődőhöz eljuthatnak. Több mint 50 workshopra, online főzésre, előadásra is beleshetünk.
Élő bejelentkezésekre, naponta változó témákra számítsunk. Azt ígérik, megannyi topétterem konyhájáról bejelentkeznek majd, de a hagyományos "versenyszámokat" is megtartják. Mi több, ez az új helyzet lehetőséget teremt arra is, hogy az online nézők kérdezzenek, interakcióba lépjenek a séfekkel, szakemberekkel.
Kérdéses volt, hogy a Gastronomika kedvelt piacterét hogy valósítsák meg, de egyszerű a képlet, így virtuális standokon találkozhatunk a portékákkal. Ez a lehetőség ugyanúgy magában hordozza, hogy megismerje egymást érdeklődő és kiállító.
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.