Hirdetés
Hirdetés

Öngyilkos lett a világ egyik legjobb séfje

SZERZŐ: DiningGuide
2016. február 1.
Mint arról decemberben mi is beszámoltunk, decemberben jelent meg a franciák válasza a San Pellegrino listájára, a La Liste kiadvány, mely a világ legjobb ezer éttermét állítja sorrendbe. A lajstrom első helyén a Crissier-ben található Restaurant de L'Hôtel de Ville végzett. Benoît Violier, az étterem konyhafőnöke 44 éves korában véget vetett az életének.
Hirdetés

Benoît Violier a legnagyobbak között volt számon tartva. 1971-ben született, de már 1987-től Didier Stéphan mellett dolgozott. 1991 végétől olyan séfektől tanulta a szakmát, mint Joël Robuchon, Benoît Guichard Bruno Gricourt Sylvain Knecht, Jean Philippon, Frédéric Anton és Eric Bouchenoire, s mindennek köszönhetően világhírű konyhákban dolgozott. Ilyen volt a Lenôtre, a Fauchon, a Ritz és a Tour d'Argent. 1996-ban lépett be Fredy Girardet Restaurant de L'Hôtel de Ville-jébe, és 1999-ben Philippe Rochat-ot váltva vette át a konyha vezetését. Az évek folyamán vezetése alatt az étterem 3 Michelin-csillagot szerzett és a séf is megkapta szinte az összes díjat, amit a szakmában odaítélnek.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram