Hirdetés
Hirdetés

Omaha bélszín, kukoricavariációkkal

2025. március 11.
Amilyen egyszerű és kézenfekvő, pont olyan izgalmas alapanyag a kukorica – amely felhasználásához ezúttal a Bobo Restaurant séfje, Szabó Zsolt adott tippeket. Az bélszín mellé kukoricavariációk készülnek, így készül mellé polenta és a kukoricapüré is.
Hirdetés

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 kg bélszín
  • 400 g csöves kukorica
  • 500 g morzsolt kukorica
  • 100 g kukoricadara
  • 2 dl tej
  • 50 g vaj
  • 100 g tejszín
  • 50 g lágy kecskesajt
  • 100 g zöldségalaplé
  • 100 g kápia paprika
  • 20 g almaecet
  • 10 g petrezselyemzöld

Bélszín:

A bélszínt megtisztítjuk, a hártyákat eltávolítjuk majd kb. 200 grammos adagokat vágunk belőle. Sóval, borssal ízesítjük, sütés előtt 30 perccel konyhamelegen pihentetjük. A bélszínt forró serpenyőben, kevés olajon körbesütjük, hogy kérget kapjon a hús, majd 4 percig 200 fokos sütőben sütjük. Miután kivesszük a sütőből, 8-10 percig 60 fokon pihentetjük tálalás előtt.

Polenta:

A zöldség alaplevet és a tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a kecskesajtot és a kukoricadarát. Folyamatos, gyors kevergetés mellett 40 percig főzzük, míg a dara krémes nem lesz. Kiöntjük egy tetszőleges formába és kidermesztjük. Tálalás előtt kifordítjuk a formából, majd forró serpenyőn pirítjuk.

Csöves kukorica:

A csöves kukoricát sós-cukros lében puhára főzzük, tálalásig félretesszük. Tálaláskor vajjal megpirítjuk, igény szerint sóval-borssal ízesítjük.

Kukoricapüré és saláta:

Megfőzzük a tej és tejszín keverékében a morzsolt kukorica felét, sóval borssal ízesítjük, igény esetén kicsi cukrot adunk hozzá. Amikor a kukorica megpuhult, botmixerrel krémet készítünk belőle a főzőlé és a vaj segítségével. A pürét finom szitán átpasszírozzuk, és tálalásig melegen tartjuk. A savanyított kukoricához a morzsolt kukorica másik felét leforrázzuk alaplé és almaecet keverékében, kihűlés közben pedig kápia paprikát és petrezselymet adunk hozzá.

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram