Hozzávalók 4 főre:
- 1 kg bélszín
- 400 g csöves kukorica
- 500 g morzsolt kukorica
- 100 g kukoricadara
- 2 dl tej
- 50 g vaj
- 100 g tejszín
- 50 g lágy kecskesajt
- 100 g zöldségalaplé
- 100 g kápia paprika
- 20 g almaecet
- 10 g petrezselyemzöld
Bélszín:
A bélszínt megtisztítjuk, a hártyákat eltávolítjuk majd kb. 200 grammos adagokat vágunk belőle. Sóval, borssal ízesítjük, sütés előtt 30 perccel konyhamelegen pihentetjük. A bélszínt forró serpenyőben, kevés olajon körbesütjük, hogy kérget kapjon a hús, majd 4 percig 200 fokos sütőben sütjük. Miután kivesszük a sütőből, 8-10 percig 60 fokon pihentetjük tálalás előtt.
Polenta:
A zöldség alaplevet és a tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a kecskesajtot és a kukoricadarát. Folyamatos, gyors kevergetés mellett 40 percig főzzük, míg a dara krémes nem lesz. Kiöntjük egy tetszőleges formába és kidermesztjük. Tálalás előtt kifordítjuk a formából, majd forró serpenyőn pirítjuk.
Csöves kukorica:
A csöves kukoricát sós-cukros lében puhára főzzük, tálalásig félretesszük. Tálaláskor vajjal megpirítjuk, igény szerint sóval-borssal ízesítjük.
Kukoricapüré és saláta:
Megfőzzük a tej és tejszín keverékében a morzsolt kukorica felét, sóval borssal ízesítjük, igény esetén kicsi cukrot adunk hozzá. Amikor a kukorica megpuhult, botmixerrel krémet készítünk belőle a főzőlé és a vaj segítségével. A pürét finom szitán átpasszírozzuk, és tálalásig melegen tartjuk. A savanyított kukoricához a morzsolt kukorica másik felét leforrázzuk alaplé és almaecet keverékében, kihűlés közben pedig kápia paprikát és petrezselymet adunk hozzá.
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.