Hirdetés
Hirdetés

Olyan sok kritika után íme a TripAdvisor szerint a világ 10 legjobb étterme

SZERZŐ: DiningGuide
2019. február 5.
Nagyon sokan olvasták a hamis vendégértékelések témáját körbejáró cikkeinket, de szó nincs arról, hogy démonizálni kellene a TripAdvisort. Miért is kellene? Ez egy óriási rendszer, ami igyekszik a leghasznosabb lenni. Itt van tehát a világ legnagyobb utazási oldalának vendégértékelései szerinti 10 legjobb étterem a nagyvilágból!
Hirdetés

Nagyot ment Európa a TripAdvisor-listán, amin a világ legjobb éttermeit igyekeztek lajstromba venni a globális vendégértékelések alapján. A legjobb húsz közé három spanyol, három francia, három angol és három olasz étterem is befért, míg New York City kettőt húzott be. Thaiföldnek, Perunak és Mexikónak is jutott egy-egy hely a vendégek véleményei által összeállított listán, és ezen nem is csodálkozunk, hiszen sokat hallat magáról e három ország konyhája. Az élen a strasbourgi Au Crocodile végzett, míg a dobogó két másik fokára a spanyol legendák, Martin Berasategui és a Roca-fivérek tudtak felkapaszkodni.

És akkor itt a 10-es lista. Aki nem hiszi, járjon utána!

1. Au Crocodile, (Strasbourg, Franciaország)

„A gasztronómia szentélye egy kivételes tehetséggel megáldott fiatal séf keze alatt éledt újra.”

Az első helyen végző Au Crocodile Strasbourg egy 1659-ben emelt épületében kapott helyet, és kiemelkedő a francia konyha olyan klasszikus fogásaiban, mint a libamájpástétom, a homár vagy a békacomb. Az éttermet Emile Jung séf idejében még három Michelin-csillag fényesítette, ma már „csupán” egy. Ez viszont ezúttal aranyat ért.

Forrás: au-crocodile.com

Az étterem honlapja.

Olvasta már korábbi cikkünket a témában?

2. Martín Berasategui (Lasarte, Spanyolország)

„A legjobb ízkombinációk, amivel valaha találkoztunk. Nem is étel volt, inkább kulináris költemény.”

A legtöbb Michelin-csillaggal büszkélkedő spanyol séf, Martín Berasategui barcelonai étterme futott be a második helyre. A szezonális alapanyagok egy valódi séfgéniusz keze alatt forrnak étellé. Márciusra ígérik a 2019-es étlapot.

Forrás: martinberasategui.com

Az étterem honlapja.

3. El Celler de Can Roca (Girona, Spanyolország)

„Egyedülálló. Briliáns. Fenséges. Tökéletes. Mi mást lehetne még hozzátenni?”

Semmi meglepő nincs benne, hogy a három Roca fivér nevével fémjelzett El Cellar De Can Roca a háromba került. 1986 óta működik, és a kezdetektől ott van az élmezőnyben. Nem is csoda: a három testvér a család éttermében nőtt föl, ahol folyamatosan ott sertepertéltek, és szívták magukba a gasztronómia és vendéglátás szeretetét.

@Celler de Can Roca Facebook

Az étterem honlapja.

4. Restaurant Sat Bains (Nottingham, Egyesült Királyság)

„Fantasztikus ebéd a konyha közvetlen közelében.”

A szikh származású Satwan Bains Franciaországban szerzett tapasztalataival tért haza Nagy-Britanniába, hogy Nottinghamben megnyissa a Sat Bains nevű éttermét egy felüljáró tövében. A séf két Michelin-csillag birtokában is hű tudott maradni angol munkásosztálybeli gyökereihez.

Forrás: restaurantsatbains.com

Az étterem honlapja.

Olvasta már korábbi cikkünket a témában?

5. Restaurante Benazuza (Cancun, Mexikó)

„Külvárosi étteremélmény, kiváló felszolgálás, eszméletlen jó étel!”

A spanyol séf, Rafael Zafra nagyot alkotott a felkapott mexikói üdülőváros melletti földnyelven, ahol a képzelet oázisát alkotta meg. Készüljünk fel, hogy a terjedelmes étlap minden oldalán valami váratlanba botlunk.

Forrás: oasishoteles.com/es/restaurantes/benazuza

Az étterem honlapja.

6. La Colombe (Fokváros, Dél-Afrikai Köztársaság)

„Fokváros kedvenc étterme.”

Az ázsiai és francia konyha fúziója mögött egy bizonyos Scot Kirton áll. A tulajdonos séf felel a minden tányéron megjelenő tökéletességért, amit már számos helyi és nemzetközi díjjal is elismertek. A hely a város zajától távol, a környező borvidék lankáin található.

Forrás: lacolombe.co.za

Az étterem weboldala.

7. TRB Hutong (Peking, Kína)

„Modern és kifinomult nemzetközi konyha túlzások nélkül."

Kortárs európai konyha egy tündérien felújított 600 éves templomépületben. Mindez a Daniel Boulud szárnyai alatt nevelkedett Ignace Lecleir gondozásában.

Forrás: trb-hutong.com

Az étterem weboldala.

8. Restaurante Villa Crespi (Orta San Giulio, Olaszország)

„Földöntúli ebéd.”

Két Michelin-csillagos étterem a Lago d'Orta partján, varázslatos környezetben. A séf, Antonio Cannavacciuolo szülőföldjéről, Campaniából hozta magával az ízek egyszerűségének hagyományát Piemontba.

Forrás: villacrespi.it

Az étterem weboldala.

9. The Grove (Auckland, Új-Zéland)

Új-Zéland modern gasztronómiájának legjava egy kis francia kitérővel – ez a The Grove. A The Grove egy igazán friss kulináris élmény a világ egyik kevésbé sokat emlegetett, felfedezésre váró konyhájából.

Forrás: thegroverestaurant.co.nz

Az étterem weboldala.

10. David's Kitchen (Chiang Mai, Thaiföld)

„Sok helyen főznek jól, de közben nincsen hangulat. Davidnél mindkettőből a legjobb fajtát kapja az ember.”

Thaiföld északi tartománya, Chang Mai családi étterme a laza és az alkalmi legjobb ötvözete. Könnyed és elegáns, barátságos, mégis fényűző. A feltörekvő thai éttermek egyik csúcshajtása.

Forrás: davidskitchen.co.th

Az étterem weboldala.

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram