Hirdetés
Hirdetés

Olaszból sosem elég: Látványkonyha, fekete pizza – Na'Pasta

SZERZŐ: DiningGuide
2019. július 18.
Olaszból sosem elég, tudják ezt jól a vendégek és az éttermesek világszerte. Pesten, az Október 6. utcában most egy újabb hely bizonyítja a tézist.
Hirdetés

Az Október 6. utcai étteremhelyiség megérdemelné, hogy olyan lakója legyen végre, aki hosszú távon is képes megtartani a vendégkörét, nem csupán a turistákra alapozva. Különös hely egyébként a város ezen szeglete, többek között a Hold utcai Piac éttermesei (és árusai) panaszkodnak arra, hogy keveslik a helyben élő, visszatérő vendégek/vevők számát, viszont a banknegyed dolgozóira, az V. kerület expat bázisára (itt élő külföldiek) és a belvárosban járó, illetve itt enni akarókra igenis lehet építeni.

Hiszen amennyi a nyitás-zárás errefelé, annyi a sikeres vállalkozás is. Gondoljunk csak – a teljesség igénye nélkül – a folyamatos teltházzal működő Borkonyhára, a helyi kedvencre, a Café Körre, vagy hogy maradjunk az olasz konyhánál, az Arany János utcai Trattoria Pomo D'Oro-ra.

Az Iberostar Grand Hotel épületében helyet kapó étterem tehát új életre kelt, ez a Na'Pasta Bistro. Magabiztos olasz konyha – olasz séffel. Alessandro Smanio nem akar mást és többet, mint jó pizzát, jó pastát, könnyű tengeri fogásaokat, tiramisut, panna cottát és a többit adni ki a látványkonyhából.

Vagyis de, egy kicsit többet akar a Na'Pasta, ugyanis határozottan építenek a gluténmentes ételeket igénylő, egyre gyarapodó szűmú vendégekre, ami éppen az olasz éttermektől nem megszokott minta. Az olasz konyhát vivő szakácsok gyakran tárják szét a karjukat, hogy "ez olasz konyha, pizza, pasta", amiből kihagyhatatlan a glutén. Nem így áll hozzá a Szabadság téri étterem: a klasszikus, házi készítésű tésztákon kívül hétféle gluténmentes tésztát kínálnak.

Amiben különleges még a kínálatuk, az a – a Carbon-lisztmixtől – fekete pizzájuk, és ez csupán egy kis látványos geg. Ami viszont kuriózumnak számít, az a kamutlisztből készült pizza. Ezt az ősi eredetű gabonát kizárólag ökológiai gazdaságokban termesztik, az emésztése pedig könnyebb, mint az elterjedt búzafajtáké. Akit tehát az tartana vissza egy jó pizzázástól, hogy utána elnehezülve érzi magát, ezekkel a pizzákkal tehet egy próbát.

És úgy egyáltalán a Na'Pasta Bistróval.

Na'Pasta Bistro
V. kerület Budapest, Október 6. utca 26.
Az étterem Facebook-oldala

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram