Az avokádó egyik ismérve, hogy vásárláskor rendszeresen még éretlen, kőkemény állapotban juthatunk hozzá, picit elfeledkezünk róla, és máris romlott, barna. Egy szupermarketben leleményes útmutatóval álltak elő.
Az éretlen-érett-túlérett problémakört mindnyájan ismerjük az avokadóbeszerzés kapcsán. Több trükköt is ismerhetünk, a nyomkodástól a szár eltávolításáig, hogy beazonosítsuk, mely érési fázisánál is tart a kiszemelt zöldség (valójában gyümölcs). Ez a matrica kreatív, de kissé idealisztikusmegoldást nyújt az áruházi dilemmára, hiszen csak egy típussal működik – ha működik –, miközbentucatnyi avokadófajta van forgalomban, és mindegyiknek kicsit más a színe és a tapintása. Ezen a linkendöbbenetesen sok avokádófajtát láthatunk, és további hatvanfélét még ábrázolás nélkül felsorolnak. Itthon a legkedveltebb a majdnem fekete színű héjú, krémes Hass, a fenti képünkön is ez szerepel.
Forrás.