Hirdetés
Hirdetés

Okonomiyaki - Kanpai Izakaya étterem receptje

SZERZŐ: DiningGuide
2015. január 2.
Ha Japán és gasztronómia, akkor sokaknak csak a sushi jut az eszébe, pedig azt nem csak itthon nem engedheti meg magának mindenki, de a szigetországban is csak kevesek kiváltsága. Nem így az okonomiyaki vagyis a japán pizza. A Kanpai Izakaya séfje így készíti.
Hirdetés

Ha Japán és gasztronómia, akkor sokaknak csak a sushi jut az eszébe, pedig azt nem csak itthon nem engedheti meg magának mindenki, de a szigetországban is csak kevesek kiváltsága. Nem így az okonomiyaki vagyis a japán pizza. A Kanpai Izakaya séfje így készíti.

fotó: Kaunitz Tamás

fotó: Kaunitz Tamás


Hozzávalók:
  • 1 csésze liszt
  • sütőpor
  • 2 db tojás
  • 1 fej káposzta
  • répa, hagyma, shiitake gomba, paprika
  • só, bors, worchester szósz, japán fűszer
  • tenger gyümölcsei vagy bacon

Elkészítés:
A tojásokat összekeverjük, hozzáöntjük a lisztet. Kis vizet adunk hozzá, ha szükséges. A vékonyra szeletelt káposztát, répát, hagymát, shiitake gombát belekeverjük a tojásos lisztbe. A tésztát a zöldségekkel serpenyőben sütjük, majd a tetejére tesszük a jelleget adó hozzávalókat (tenger gyümölcsei vagy bacon), átfordítjuk és készre sütjük. Tálalásnál ton katsu-val és japán majonézzel ízesítjük.

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram