Hirdetés
Hirdetés

Nyúltrilógia lencsével

SZERZŐ: DiningGuide
2011. december 23.
Az Alabárdos séfjének, Krámer Lászlónak köszönhetően a szilvesztert is nyulak társaságában töltjük.
Hirdetés

Az Alabárdos séfjének, Krámer Lászlónak köszönhetően a szilvesztert is nyulak társaságában töltjük.
Hozzávalók:
Nyúlgerinc:

  • 2 db nyúlgerincfilé
  • 100 g vaj
  • 1 ek reszelt torma
  • 1 ek aprított petrezselyemzöld
  • 1 db forrázott paradicsom
  • 4 ek kenyérmorzsa

Elkészítés:
Nyúlgerinc filét enyhén sózzuk, forró serpenyőben körbesütjük minden oldalát, pihentetjük. Tormás-petrezselymes-vajas kenyérmorzsával befedjük és sütőben megsütjük, 180˚C-on 3 perc.
Nyúlcomb:

  • 2 db nyúlcomb
  • 2 vékony szelet füstölt sonka
  • 1 szál zsálya

Elkészítés:
A nyúlcombokat kicsontozzuk, az inakat eltávolítjuk, enyhén sózzuk. A combfiléket betakarjuk a sonkával, zsályalevéllel szorosan felkötjük. Vákuumzacskóban, 45 percig 65˚C-on készítjük. Pihentetjük, majd nyúlcsontokból főzött glace-ban átforgatjuk.
Nyúlmáj:

Hirdetés
  • 100 g nyúlmáj
  • 1 db sonkahagyma apróra vágva
  • 2 ek kacsazsír
  • só, frissen tört zöld bors
  • liszt, tojás, kenyérmorzsa a panírozáshoz
  • szőlőmagolaj a sütéshez

Elkészítés:
A májat forró serpenyőben, hagymás zsíron lepirítjuk, a belseje maradjon nyers. Fűszerezzük, kihűtjük, Paco Jetben átkeverjük. Kis golyókat formázunk belőle, majd a szokott módon bepanírozzuk, olajban kisütjük.
Lencse:

  • 200 g Puy-i lencse
  • 1 tk reszelt torma
  • 1 tk mustár
  • füstölt alaplé
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram