Hirdetés
Hirdetés

Nyúlmájparfé, alma, bazsalikomkrém, madársóska

SZERZŐ: DiningGuide
2011. október 31.
Friss erdei ízeket idéző előétel.
Hirdetés

Friss erdei ízeket idéző előétel "skandináv magyartól". 
Hozzávalók:

  • 300 g nyúlmáj
  • 300 g vaj
  • 300 g egész tojás
  • 1dl portói, vörösbor, rum
  • 1 db salottahagyma
  • kakukkfű
  • 1 kanál só
  • 3 db alma
  • 3 szelet fehér toastkenyér
  • 100 g malto
  • afrikai madársóska

bazsalikomolaj:

  • 1 csokor bazsalikom
  • 2 dl olaj

bazsalikomkrém:

  • 200 g tojásfehérje
  • 15 g ecet
  • 100 g bazsalikomolaj

Elkészítés:
A nyúlmájat az egész tojásokkal turmixban összekeverjük, majd lassan hozzáöntjük az olvasztott vajat és a bor redukciót (portói, vörösbor, rum, salottahgma, kakukkfű). Átszűrjük, formába öntjük és vízfürdőn 100ºC-on 20 percig gőzöljük. A bazsalikomot leforrázzuk, lecsepegtetjük és olajjal termomixben 5 percig turmixoljuk 50ºC fokon. Az almák feléből mogyoróvájóval kimogyorózunk 6 db-ot és a bazsalikomolajba forgatjuk. A többi almából karikákat kiszúrunk, majd citromos vízbe tesszük. A tojásfehérjét, bazsalikomolajat, ecetet összeturmixoljuk.
A fehér toastkenyér szeletekből karikákat kiszúrunk, vajjal megkenjük és 160ºC-os sütőben megpirítjuk. A maltot a bazsalikomolajjal összekeverjük. Tálaláskor a parfait kúpokat a tányérra helyezzük, köré bazsalikomkrémet nyomkodunk. Ráhelyezzük a mogyoró almákat és a karika almákat. Megszórjuk a malto porral és ráhelyezzük a fehér toastkenyér croutonokat. Díszítésként megszórjuk afrikai madársóskával.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram