Hirdetés
Hirdetés

Nyúlcomb és lapocka karfiolpürével

SZERZŐ: DiningGuide
2011. december 7.
Utolsó fordulójához érkezett a Tetrabbittal közös nyulas versenyünk. A decemberi, különleges ünnepi fogások témakörhöz Melichár Zsolt, az Alabárdos séfje nyújt inspirációt.
Hirdetés

Utolsó fordulójához érkezett a Tetrabbittal közös nyulas versenyünk. A decemberi, különleges ünnepi fogások témakörhöz Melichár Zsolt, az Alabárdos séfje nyújt inspirációt.
Nyúlcomb
Hozzávalók:

  • 2 db nyúlcomb kicsontozva
  • 2 szál kakukkfű
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db sonkahagyma
  • kacsazsír
  • só, frissen tört zöldbors

Elkészítés:
A combfiléket enyhén sózzuk, borsozzuk, felöntjük annyi kacsazsírral, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a hagymákat, kakukkfüvet és lefedve, sütőben készre sütjük. 120˚C, kb. 40 perc.
Nyúl „kolbász”
Hozzávalók:

  • 1 db nyúllapocka kicsontozva
  • 2 db nyúldagadó
  • 50 g füstölt szalonna
  • só, cayenne bors
  • római kömény
  • szőlőmagolaj a sütéshez
  • réteslap

Elkészítés:
A lapockát és a dagadót ledaráljuk a füstölt szalonnával együtt. Fűszerezzük, réteslapba tekerjük és bő, forró olajban megsütjük.
Rillette

Hozzávalók:

Hirdetés
  • 1 db nyúlcomb
  • 1 db nyúllapocka
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk mustár
  • 1 tk aprított petrezselyemzöld
  • só, bors
  • kacsazsír
  • liszt, tojás, kenyérmorzsa a panírozáshoz
  • szőlőmagolaj a sütéshez

Elkészítés:
A lapockát és a combot fűszerezzük, kacsazsírban puhára konfitáljuk, kihűtjük. A húst lefejtjük a csontról, késsel összelapítjuk. Bekeverjük a mustárral, fokhagymával, petrezselyemmel. Ha száraz lenne, adunk hozzá dermedt kacsazsírt. Faforgácson enyhén megfüstöljük, golyókat formázunk belőle és a szokott módon bepanírozzuk. Olajban kisütjük. Karfiolpürével, karamellizált gyöngyhagymával, kelbimbósalátával, fehér szarvasgombával tálaljuk.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram