Hirdetés
Hirdetés

Megsúgjuk, hogy csendes nyitással elstartolt az új Stand25

SZERZŐ: DiningGuide
2019. november 15.
Az elmúlt hónapok legnagyobb figyelmet kiváltó híre volt a főváros éttermi életében a Stand25 költözése Budára. A Krisztinavárosban megújult koncepcióval újranyitó étteremről hoztuk el a legfrissebb információkat!
Hirdetés

A Stand25 hivatalos megnyitásának dátuma november 21-e, csütörtök. Megbízható forrásból érkező, de hivatalosan meg nem erősített hírek szerint ezt megelőzően már ma, november 15-e, péntek estétől nyitva áll az étterem az igazán kíváncsi vendégek előtt.

A 2017 elején bisztróként megnyitott Stand25 gyors sikert aratott mind a szakma, mind pedig a vendégek körében. A legfrisebb Dining Guide Étteremkalauz rangsorában a TOP20 étterem elitkörét erősíti, a megnyitás utáni évben pedig Bib Gourmand-minősítést érdemelt ki a Michelin-kalauztól.

Hirdetés

Szulló Szabina, Csahók Ibolya, Széll Tamás és Hamvas Zoltán által vezetett étterem az utóbbi időben komoly változásokon ment keresztül. Az eredetileg piaci bisztró a költözéssel és újranyitással több szempontból is szintet lép. A Stand25 mérete és ételkínálata is a többszörösére nő, nem beszélve a Hold Utcai Piac kényelmi infrastruktúrájával összehasonlíthatatlan, igazán méltó éttermi környezetről.

Képregényfal a (régi) Stand25-ben

Emellett az új egység nem szakít a korábbi könnyed, barátságos hangulattal és casual stílussal. A koncepció fontos része, hogy az új étteremben is az eddigi árakon lesz elérhető a népszerű Stand25 ebédmenü. Az étlap felépítéséről egyelőre annyit lehet tudni, hogy 5 előételt, 3 levest, 9 főételt és 4 desszertet biztosan kínál majd. Az állandó választékot folyamatosan változó „táblás” ajánlat egészíti majd ki.

Az alapvetően magyar alapanyagokra és a hazai éttermi kultúrára épülő Stand25 vendéglő kínálatában az emblematikusnak számító Szulló-Széll-féle kacsamájpástétom, gulyás, rakott krumpli, túrógombóc és somlói galuska mellett megjelenik Széll Tamás híres halászleve, a beregi töltött bébicsirke almakompóttal, a véres hurka és a hazai gourmet éttermek étlapjáról ezidáig méltatlanul hiányzó igazi hungarikum, a palacsinta.

A kínálat egyetlen idegenlégiósa a prémium Omaha rib-eye steak, amely az étterem vezetése szerint addig maradhat az étlapon, amíg hasonló minőséget nem tud produkálni hazai marhatenyészet.

Kacsamáj terrine @Stand25 Facebook

A holnapi csendes megnyitást – divatos szóval soft openinget – követően az elsők között fogjuk látni és „kóstolni” az új Stand25-öt. Ismerve a Stand-csoport gondolkodását és szakmai hozzáállását, a teljesítmény színvonalával kapcsolatban minden bizonnyal nem lesznek kérdéseink. Az év egyik legjobban várt étteremnyitása!

Olvassa el Szulló Szabinával készült nagyinterjúnkat is!

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram