Hirdetés
Hirdetés

Megsúgjuk, hogy csendes nyitással elstartolt az új Stand25

SZERZŐ: DiningGuide
2019. november 15.
Az elmúlt hónapok legnagyobb figyelmet kiváltó híre volt a főváros éttermi életében a Stand25 költözése Budára. A Krisztinavárosban megújult koncepcióval újranyitó étteremről hoztuk el a legfrissebb információkat!
Hirdetés

A Stand25 hivatalos megnyitásának dátuma november 21-e, csütörtök. Megbízható forrásból érkező, de hivatalosan meg nem erősített hírek szerint ezt megelőzően már ma, november 15-e, péntek estétől nyitva áll az étterem az igazán kíváncsi vendégek előtt.

A 2017 elején bisztróként megnyitott Stand25 gyors sikert aratott mind a szakma, mind pedig a vendégek körében. A legfrisebb Dining Guide Étteremkalauz rangsorában a TOP20 étterem elitkörét erősíti, a megnyitás utáni évben pedig Bib Gourmand-minősítést érdemelt ki a Michelin-kalauztól.

Hirdetés

Szulló Szabina, Csahók Ibolya, Széll Tamás és Hamvas Zoltán által vezetett étterem az utóbbi időben komoly változásokon ment keresztül. Az eredetileg piaci bisztró a költözéssel és újranyitással több szempontból is szintet lép. A Stand25 mérete és ételkínálata is a többszörösére nő, nem beszélve a Hold Utcai Piac kényelmi infrastruktúrájával összehasonlíthatatlan, igazán méltó éttermi környezetről.

Képregényfal a (régi) Stand25-ben

Emellett az új egység nem szakít a korábbi könnyed, barátságos hangulattal és casual stílussal. A koncepció fontos része, hogy az új étteremben is az eddigi árakon lesz elérhető a népszerű Stand25 ebédmenü. Az étlap felépítéséről egyelőre annyit lehet tudni, hogy 5 előételt, 3 levest, 9 főételt és 4 desszertet biztosan kínál majd. Az állandó választékot folyamatosan változó „táblás” ajánlat egészíti majd ki.

Az alapvetően magyar alapanyagokra és a hazai éttermi kultúrára épülő Stand25 vendéglő kínálatában az emblematikusnak számító Szulló-Széll-féle kacsamájpástétom, gulyás, rakott krumpli, túrógombóc és somlói galuska mellett megjelenik Széll Tamás híres halászleve, a beregi töltött bébicsirke almakompóttal, a véres hurka és a hazai gourmet éttermek étlapjáról ezidáig méltatlanul hiányzó igazi hungarikum, a palacsinta.

A kínálat egyetlen idegenlégiósa a prémium Omaha rib-eye steak, amely az étterem vezetése szerint addig maradhat az étlapon, amíg hasonló minőséget nem tud produkálni hazai marhatenyészet.

Kacsamáj terrine @Stand25 Facebook

A holnapi csendes megnyitást – divatos szóval soft openinget – követően az elsők között fogjuk látni és „kóstolni” az új Stand25-öt. Ismerve a Stand-csoport gondolkodását és szakmai hozzáállását, a teljesítmény színvonalával kapcsolatban minden bizonnyal nem lesznek kérdéseink. Az év egyik legjobban várt étteremnyitása!

Olvassa el Szulló Szabinával készült nagyinterjúnkat is!

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram