Hirdetés

Úgy is fogalmazhatnánk, hogy a Textúra egy evolúciós fejlődés következő lépcsőfoka. És hogy milyen evolúcióra gondolunk? Sárközi Ákos és a Borkonyha tulajdonosai, Horváth Tamás és Kalocsai Zoltán immáron nyolc éve tartó együttműködésére. Hét információ következik a hamarosan nyíló étteremről, amely minden gasztromán érdklődésére számot tarthat!

Hirdetés

Egy merész lépéssel “önmaga konkurenciáját” nyitja meg a Borkonyha. A Textúra pár házra tőle, az utca túloldalán nyílik. Előbbi a Sas utca 3., az új étterem pedig a Sas utca 6-os szám alatt lesz található.

Ezt persze csak a hangzatosság kedvéért írtuk így: a Borkonyhába hetekre előre kell asztalt foglalni, folyamatos teltházzal üzemel az étterem. Az biztos, hogy komoly érdeklődésre tarthat számot a Textúra is – a 2014 óta Michelin-csillagos és a Dining Guide TOP100 Étteremkalauzban pedig országos 2. helyezett Borkonyha “testvére”.

Apropó, kistestvér vagy nagytestvér? Korát illetően kistesó, méreteiben viszont nagyobb lesz. Mind négyzetméterben, mind a konyha méretében, illetve körülbelül 20 százalékkal több vendég, kb. 60 fő leültetésére lesz alkalmas a Textúra. Egy kis különtermet is lehet foglalni majd.

Ez mindig egy komoly lépés egy séf életében: Sárközi Ákos résztulajdonossá lép elő a Textúrában Horváth Tamás és Kalocsai Zoltán mellett.

Ami mindig is jellemző volt a Borkonyhára, azt most folytatja a Textúra: semmilyen erőltetett koncepció, trendek meglovaglása, erős irányultság vagy címke nem várható. Magyar ízek nemzetközi behatással az új étteremben is – laza fine dining, top borokkal kísért menüsorral.

A sommelier és Bortársaságos múltú Kalocsai Zoltán és Juhász Krisztián sommelier borválogatását 2018-ban a Dining Guide TOP100 Étteremkalauz gáláján Az Év Borlapja díjjal jutalmazta. Annyit előzetesen elárulhatunk, hogy a Borkonyhában megismert, látványos hűtött vitrines borfal a Textúrában is vissza fog köszönni.

Gombapaprikás, túrós ravioli, turbolya – Fotó: Borkonyha / Pixeltaster

Ezerszer hallott szavak, de a Textúra esetében nagyon is értelmet nyernek: kötetlenség, játékosság, alkotói szabadság – Sárközi Ákos tolmácsolásában. A Michelin-sztenderdeknek is érthető módon megfelelni akaró Borkonyha után most egy nagy levegő következik, és mindenféle elvárás nélkül új fejezet indul. A gourmet-k nagy örömére.

+1: Többéves előkészület után a nyitás 2018. november első napjaiban várható.

FACEBOOK TWITTER GOOGLE PLUS