Köszönjük a válaszokat Tunyogi Szilvia a Nem Adom Fel üzletvezetőjének, valamint Józsa Ágnesnek, az étterem menedzserének.
A Nem Adom Fel Kávézó és Étteremben megváltozott munkaképességű dolgozókat alkalmaznak. Autista, Down-szindrómás, hallás-, látás-, illetve mozgássérült munkatársaik segítségével olyan helyeket működtetnek, melyek gyorsan belopták magukat a környékbeliek szívébe, sok törzsvendégük most is ragaszkodnak az általuk készített napi ebédmenühöz.
Így képzeltétek 2016-ban az 5. születésnapját ünneplő Nem Adom Fel kávézót?
Öt évvel ezelőtt egy kis süteményes, szendvicsezős közösségi helyként indultunk. Mára ott tartunk, hogy napi menüt szolgálunk fel, rendszeresen tartanak nálunk esküvőket, születésnapot, céges rendezvényeket. Az esti programjaink nívós szórakozást nyújtanak a legkülönbözőbb műfajokban, mint könyvbemutatók, filmklubok vagy akár könnyedebb műfajban a kocsmakvíz.
Más kihívásokat is jelent számotokra a speciális munkaképességű kollégáitokkal átvészelni a járványhelyzetet, mint a többi vendéglátóhelynek?
Mint minden vendéglátóhelyet, minket is nagyon rosszul érintett a járványhelyzet. Nem volt könnyű feladat a fogyatékkal élő kollégáknak elmondani azt, hogy szeretett munkahelyükre nem jöhetnek be dolgozni, nem találkozhatnak egymással, megértetni velük a helyzet súlyosságát.
A napi kapcsolattartás és online oktatásunk kialakítása segített minket abban, hogy a zárás alatt nem felejtettek el sokat a napi rutinból és a pszichés állapotuk is stabil maradt.
A kiscsoportos online oktatás és a közösségi médiában létrehozott csoportok tették lehetővé, hogy a magányosság, a depresszió ne uralkodjon el rajtuk, sikerült megőriznünk a közösség összetartó erejét.
Amíg nem lehet veletek személyesen is találkozni, milyen módon kóstolhatjuk a főztötöket és támogathatjuk a működéseteket?
Ma már az összes kiszállítós láncban fellelhetőek vagyunk (Wolt, NetPincér, Bolt food.), ezzel reményeink szerint több emberhez tudunk eljutni. Decemberben elindítottuk webshopunkat, itt a saját márkás termékek mellett a kollégák által készített termékeket is meg lehet vásárolni.
Mennyire állandó a csapatotok összetétele?
Mint minden munkahelyen, nálunk is vannak cserék. Van három olyan kollégánk, akik a segítségünkkel a nyílt munkaerőpiacon tudták folytatni pályájukat.
Ők ugyan távoztak tőlünk, de nagyon örülünk, hogy nem védett munkahelyen is megállják a helyüket, és hasznosítani tudják a nálunk tanultakat.
Vannak olyanok is, akik több kihívásra vágyva mentek el máshova dolgozni. Természetesen jöttek új kollégák is, akiknek a betanításában aktívan részt vesznek a régi dolgozók is. Örömmel látjuk, hogy több munkatársunk a nyitás óta velünk dolgozik!
A Nem Adom Fel Kávézó és Étterem weboldala
Facebook-oldala
Webshopja
Boldog születésnapot kívánunk!
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.