Hirdetés
Hirdetés

Nyárra visszatér a Funky Pho! Két fővárosi kedvenc egy fazékban

SZERZŐ: DiningGuide
2021. június 23.
A Funky Pho tavalyi búcsúzását sokan élték meg veszteségként. Szívvel-lélekkel főztek, a főváros kulthelyeinek egyike köszönt le a Mozsár utcai étterem bezárásával. Most tíz héten új helyszínen ismét főnek a funky pho-k, és mint tudjuk, forró ázsiai leveseket igenis érdemes enni a nagymelegben is. Funky Pho hétFŐk a Fruccolában!
Hirdetés

Júliustól tíz héten, azaz tíz hétfőn a Funky Pho séf-tulajdonosa vendégeskedik a Fruccolában, mégpedig nem az asztalok mellett, hanem a csatamezőn. Azt ígérik, hogy a „Mozsár utcai hely szellemiségét megőrizve" táboroznak le a Fruccola konyhájában, ahol a legkevésbé sem is lesz idegen a friss koriander és csilik, a szójaszószok és rizstészták.

Fotó: Funky Pho

A pandémia egy Fruccolát is elsodort, a három üzletből az Arany János utcai bázis és a MOM Park oldalában lévő lokáció maradt meg. Az ízekre, színekre, változatos hozzávalókra, egyszerre egészséges és dögös ételekre nyitott közönség számára a bezárások idején is rendelkezésre állt az étterem. Fruccola Bird néven saját fejlesztésű applikációval jelentek meg a piacon, a kínálatukat dobozosították, egyszóval mindent megtettek a fennmaradásért.

Fotó: Fruccola

 

1 év után újra: Funky Pho

2020 májusában hét év nyitvatartás után búcsúzott el a Funky Pho, a város kultikus vietnámija, többszörös díjnyertes, többek között a 2014-es Gault&Millau étteremkalauz legjobb street food díját érdemelték ki. Az Oktogontól öt perc sétára található ételbár személyes hangvételű sorokkal köszönt el, és már akkor tudni lehetett, hogy a szünet szándékuk szerint nem örökké tart, már tavaly szó volt a visszatérésről:

„A bennünk lévő érzés egy közeli hozzátartozó elvesztéséhez hasonlatos, mert a Funky Pho-t saját szerelemgyerekünkként szeretjük, de van pár dolog, ami nyújt némi vigaszt azért. Először is elvileg nyitunk egy új helyet az ősszel. Azért fogalmazunk ilyen talányosan, mert habár kész a koncepció, és megvan a tökéletes válságálló lokáció is hozzá, de a vírusnak is lehet még egy-két szava a projekthez (pl. még durvább zombi apokalipszis ősszel stb.). Másodszor pedig magát a Funky Pho brandet sem engedjük el, azon leszünk, hogy egy megfelelőbb helyszínen újra nyithassunk… egyszer csak majd valamikor."

Az „egyszer csak valamikor" még várat magára, addig is egy gyümölcsöző együttműködés két igényes budapesti vendéglátótól! Egy kis Távol-Kelet a MOM Parknál.
Fotó: Funky Pho

Fruccola MOM Park | Budapest XII. kerület, Lisszabon sétány
Fruccola Pest | Budapest V. kerület, Arany János utca 32.
A Fruccola weboldala, Facebook-oldala, Instagramja
A Funky Pho weboldala

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram