Novemberben nyitja meg kapuit a földi paradicsom – Az Atlantis Royal Resort & Residences Dubai új csodája

SZERZŐ: Király Márton
2022. szeptember 19.
a Lounge rovat
támogatója a
Blumenthal, Ramsay, Locatelli, Andres… Az Atlantis éttermeiben a világ legjobb séfei mutatják be hazájuk jellegzetes konyhai stílusát.  
Hirdetés

Novemberben nyílik meg Dubai legújabb szenzációja, az Atlantis Royal Resort & Residences.

A két toronyban szálloda, magánlakosztálysor, wellnessközpont található, és egy olyan étteremválaszték, mely Dubai új szállodaközpontját a világ egyik legizgalmasabb, új gasztrocélpontjává fogja tenni.

A Kerzner International anyavállalat ugyanis nem elégszik meg egyetlen Atlantisszal a Pálma-szigeten, hanem nyit egy másikat is egy pálmaággal lejjebb, Atlantis The Royal Resort & Residences néven. Az 1,4 milliárd dollár értékű, 2022 novemberére tervezett komplexum 795 szobából és 102 lakosztályból áll majd, köztük 44 lakosztály saját medencével is rendelkezik. A történelmi építmények által inspirált, egyedi kialakítású épület "a klasszikus építészeti design remekműveinek kortárs értelmezése", korábbi cikkünkben gigantikus Jenga-toronyként írtuk le.

A 43 emeletes (185 méter magas) ingatlanban több mint 90 medencét találhatunk majd. Ezek közül kiemelkedik az épület 22. szintjén helyet kapó Cloud 22 névre hallgató úszómedence, mely 96 méter magasan függ majd a Pálma-sziget fölött, lenyűgöző kilátást, és varázslatos hangulatot kínálva.

Forrás:https://www.atlantistheroyalresidences.com

A tervek szerint egy 3000 négyzetméteres wellnessközpontot is kialakítanak, ahol nemcsak a fitneszre, hanem az egészségre és a mentális jólétre is nagy hangsúlyt terveznek helyezni . A legmodernebb szolgáltatások közé tartozik majd egy 6 termes törökfürdő, a Hammam Sensorium, 17 privát kezelőszoba, egy styling szalon, valamint beltéri és kültéri fitnesztermek is.

A lobby három akváriummal és a világ legnagyobb medúzatartályával vár, ahol körülbelül 4000 medúza nyűgözi majd le az érkező vendégeket. A Skyblaze szökőkút a világ első olyan kútja lesz, mely tűzzel és vízzel is operál majd, látványos vendégfogadó elem lesz.

Fotó: https://www.atlantistheroyalresidences.com

Cikkünk szempontjából a legfontosabb azonban az üdülőhely 18 étterme és bárja, melyek közül nyolcat világhírű séfek neve fémjelez. Soha ilyen magas még nem volt az egy négyzetméterre jutó sztárszakácsok száma, a névsor igen impozáns.

Blumenthal, Ramsay, Locatelli, Andres… Az Atlantis éttermeiben a világ legjobb séfei mutatják be hazájuk jellegzetes konyhai stílusát.

Első a klasszikus brit konyhát kísérleti és modern elemekkel ötvöző étterem, mely Heston Blumenthalhoz köthető. A Dinner by Heston Blumenthal londoni, két Michelin-csillagot jegyző étterem elhozza ikonikus fogásait Dubaiba, az outlet az 1300-as évektől kezdve mutatja be az angol konyhát egészen napjainkig, és a falon ott fog függeni az óra, mely mindig a londoni időt mutatja majd.

Fotó: :https://www.atlantistheroyalresidences.com / Heston Blumenthal

Egy másik outlet a washingtoni Jaleo Étterem legendás tapasait mutatja majd be, klasszikus spanyol konyhát modern elemekkel átszőve Jose Andres séf keze által.

Itt lesz Dubaiban az első hagyományos cevichería Gastón Acurio tolmácsolásában, aki a ceviche mellett a perui konyhát is elhozza Atlantiszba. Costas Spiliadis séf pedig finom mediterrán ételeket fog kínálni, éttermében a hagyományos görög konyha letisztult stílusa jelenik meg.

A perzsa ízek kerülnek a középpontba Ariana Bundy Ariana's Persian Kitchenjében, Nobu Matsuhisa pedig a japán és perui fúzióját mutatja majd be, míg a klasszikus olasz konyhát Giorgio Locatelli Ronda Locatelli nevű éttermében találjuk majd. És ha a Heston Blumenthal éttermében elköltött vacsora után további brit élményeket keresnénk, ellátogathatunk a Gordon Ramsay által működtetett Bread Street Kitchen kitelepüléséhez, ahol hagyományos angol fogásokkal találkozhatunk.

A további ital- és étkezési lehetőségek között négy bárt, egy nappali éttermet, egy alkalmi éttermet, egy kávézót, egy szórakoztató központot, ahol a nappaltól éjszakáig tartó klubélményt élhetjük majd át.

A lakótorony két, három, négy és öt hálószobás lakosztályt, valamint egy sor Sky Villát foglal magában, amelyek privát medencékkel és teraszos kertekkel rendelkeznek. Bár az épületegyüttes csak novemberben nyílik meg, a lakosztályok már mind elkeltek.

Forrásaink voltak:

1, 2.

Tovább olvasok:

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram