Hirdetés
Hirdetés

Noma-vacsorát lehet nyerni René Redzepi Instagram-oldalán

SZERZŐ: DiningGuide
2019. április 4.
René Redzepi közösségi oldalai, éttermének étlapja és persze a híres fermentációs labor is csak úgy hemzseg a földi halandók számára ismeretlen alapanyagoktól. A gyakran már-már bizarrba hajló ennivalók közül most hat darabot tett az asztalra a Noma főnöke, aki nyereményjátékra hívja a követőit.
Hirdetés

Első pillantásra előbb tippeltünk volna különös marhanyelv-kollekcióra (bár a kék versenyzők kilógtak a sorból). Persze ilyenkor, tavasszal a világhírű dán étterem éppen a "seafood season", azaz a tenger gyümölcseinek szentelt szezonális menüvel megy, így a játék is erre vonatkozik, ugyanis halikrákat látunk a képen.

Maga René Redzepi tette fel a kérdést saját Instagram-oldalán, hogy ki tudja beazonosítani a különböző ikrákat, és hozzáteszi, hogy ő sem tudta. A helyes válaszért cserébe két főre szóló vacsorát ajánlott fel a nyertesnek az újrastartolása után két Michelin-csillagot kiérdemelt étterembe. Maga a séf – avagy a közösségi média oldal-kezelője? – válaszolgat is a beérkező tippekre.

A degusztációs menü egyébként valamivel több, mint 105 ezer forintnyi dán koronába kerül, és hónapokkal előre majdnem teljesen tele van (még rá lehet bökni szabad helyekre a tavaszi szezonban).

Tengerparttal nem bíró népként nem tartjuk sanszosnak, hogy éppen Magyarországról kerülnének ki nyertesek, de persze ki tudja. Az pedig biztos, hogy az elfeledett vagy szimplán ismeretlen helyi alapanyagok felkutatására szakosodott Redzepi és csapata ezzel a játékkal is csak tovább erősíti az egyik fő üzenetüket, a természetes, helyi, szezonális alapanyagok felfedezését.

Tessék csak, tessék:

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram