Bizonyára sokan vannak olyanok az olvasóink között, akiknek nem volt lehetőségük megváltani a 600 dolláros vacsorajegyet, de kíváncsiak, mik zajlottak az étterem rövid, ám annál velősebb történetében. Mi is riportoltunk az étterem megnyitásának napján, az Eater.com pedig összeszedte a legfontosabb pillanatokat.
- 2016 novemberében Redzepi bejelentette, hogy új, full extrás pop-upja a mexikói Tulumban nyílik majd.
- Rögtön ezután számos kritika érte, hogy az aranyárban mért degusztációs menüt egy olyan országban kívánja elérhetővé tenni, ahol a napi átlagkereset 15 dollár. Redzepi frappáns replikában bejelentette, hogy ösztöndíjat hoz létre mexikói szakácstanulóknak Koppenhágában. Sőt! Új szabályt hozott létre: a szakácstanulók ingyen ehetnek nála.
- 2016 decemberében a 600 dollárért árult vacsorajegyek (ebben természetesen az adó és a szervizdíj nincs benne) három és fél óra alatt elfogytak.
- Április 5-én az étterem végre megnyitott.
- Május 6-án Redzepi bejelentette, hogy a betérő bár menü bevételének 90 százalékát jótékony célokra fordítja.
- Május 7-én a LA Times hasábjain megjelent egy dicsérő kritika Jonathan Gold tollából, aki azt írta, hogy Redzepit bírálni azért, mert Mexikóba hozta az éttermét pont olyan, mintha Francis Ford Coppolát bírálnánk amiatt, hogy a Fülöp-szigeteken forgat. Azt írta, hogy Redzepi olyat hozott létre, ami különben nem létezne. "A szépség és a vitás dolgok gyakran összefonódnak" – összegezte. A kritikusok imádták a mexikói Nomát.
- Május 9-én a New York Times kritikusa rövid jegyzetet publikált arról, miért nem ír kritikát a pop-up étteremről. "Ha én kritikusként egy vezeték vagyok, akkor a Noma Mexikó maga a rövidzárlat. Egy olyan pop-up, amely jóval a nyitás előtt eladja az összes vacsorajegyét, hasztalanná tesz. Annyi értelme lenne írni róla, mint egy esküvőről."
- Május 10-én bejelentették, kik lettek az ösztöndíj nyertesei.