Hirdetés
Hirdetés

Nocsak: Gordon Ramsay a kiégéstől óvja a séfeket

SZERZŐ: DiningGuide
2019. április 15.
Gordon Ramsay ma már öt gyermek édesapja. Szédületes médiakarriert futott be, miközben több Michelin-csillagos étterem tulajdonosa, ami mögött nyilvánvalóan nem átlagos mennyiségű munka áll. Lássuk, hogy mire inti pályatársait a most 52 éves séf.
Hirdetés

Ha valaki, akkor Gordon Ramsay tudja, hogy milyen teljes erőbedobással dolgozni akár a konyhában, akár a médiában. Ugyanaz a séf, aki kivágja a konyhaajtót, végigtrappol a konyhán, menet közben kezet ráz pár emberrel, miközben elröppen néhány káromkodás a levegőben – most a kiégéstől óvja séftársait.

A világ végtelen energiáiról és impulzív megnyilvánulásairól ismeri, a valóságban azonban Gordon Ramsay mára jóval kiegyensúlyozottabbá és céltudatosabbá vált, mint korábbi tévés önmaga. Az odaadás szerinte minden kiválóan végzett munka alapfeltétele, de éppen a saját példáján is tudja, mennyire nehéz megtalálni az egyensúlyt az elmélyültség és a kiégés, a hivatás és a családi szerepek között.

A legjobb séfek mind nagyon fókuszáltak és sokan közülük kontrollmániások is, azzal az érzéssel megverve, hogy nélkülük semmi nem működne.

Ez gyilkos dolog Ramsay szerint,

ami könnyen felborítja a belső egyensúlyt, és az értékeink átrendeződéséhez vezethet.

Gyilkos ügy, ami időnként gyilkol is: a szívroham vagy az öngyilkosság felé való sodródás még a pályájuk csúcsán állókat sem kerüli el. Sőt, őket fenyegeti leginkább. Márpedig nincs az az üzlet vagy passzió, amely megéri ezt a kockázatot.

Gordon Ramsay mára megfontoltabbá vált, átgondoltabban hozza meg döntéseit, amelyekben a korábbinál nagyobb szerep jut a belső egyensúlya megőrzésének. 52 évesen, túljutva „az emberélet útjának felén”, tartva a Chelsea-beli étterméne, a Gordon Ramsay-nek a 3 Michelin-csillagát, számos további topétteremmel, sikeres tévés karrierrel és egy nagy családdal – nemrég vált ötszörös apává – minden lehetséges jót megkapott az élettől.

Mára Ramsay nem csak a karriert, hanem a séfek életminőségét is meghatározónak tartja. A hospitality szakma a nevével ellentétben nem mindig emberbarát, legalábbis a szektor dolgozóira nézve.

Egyre több híres és sikeres séftől halljuk ugyanezt. Lehetséges, hogy a pénz és ismertség valóban nem minden.

Forrásunk volt.

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram