Hirdetés
Hirdetés

Nocsak: a Burger King újévi fogadalma

SZERZŐ: DiningGuide
2017. január 2.
Meglepő újévi fogadalommal állt elő a burgeróriás. Azt ígérik, hogy leállnak az antibiotikumokkal kezelt csirkéből készült burgerek és nuggetek árusításával.
Hirdetés

 A vezetőség egészségügyi okokra hivatkozik: a Center for Disease Control (Betegségfelügyeleti Központ) jelentése szerint Amerikában 2 millióra tehető az antibiotikumrezisztens baktériumokkal fertőzött emberek száma, akik közül évente 23 ezren meg is halnak az ún. superbugok okozta fertőzések következtében. A superbug modernkori jelenség, olyan kórokozót jelent, amely ellenáll a legerősebb antibiotikumoknak is.
Azért is meglepő a Burger King bejelentése, mert eddig közismerten nem figyeltek oda erre a problémára, és rendre igen rosszul szerepeltek a csirkehústeszteken. Egy amerikai zöld szervezet idei, friss kutatásában a legrosszabb "F" kategóriába sorolta a multit, a leggyengébb minőségű, antibiotikummaradványokat tartalmazó húsokat kínáló éttermek közé (a KFC is itt landolt).
Kíváncsiak vagyunk, hogyan alakul a fogadalom megvalósítása, mikor érkezik el a reform Magyarországra, ez miként fogja befolyásolni például az árakat, és hogyan reagálnak rá a junkfood-rajongók.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram