Hirdetés
Hirdetés

"Nem tálalok semmit tányéron"

SZERZŐ: DiningGuide
2016. május 18.

A brit gasztronómia fenegyerekének, Marco Pierre White-nak a napokban új szakácskönyve jelent meg Essentially Marco címmel.

Hirdetés

Ahogy az első sztárszakács annak idején (önként) eltávolodott a Michelin-csillagoktól, úgy távolodik most el a könyvben a fine diningtól, és a házias ízekre és fogásokra helyezi a hangsúlyt. Ezeknek a főzéseknek a lényege nem a konyhában eltöltött idő, hanem az az idő, amit aztán az asztal körül töltünk el, jó társaságban.
„Ezek nem tányéron tálalt gyönyörűségek, én nem tálalok semmit tányéron. Lábasban tálalok. Ez az egész arról szól, hogy egyszerűsítsünk, nem arról, hogy egyre bonyolultabb dolgokat akarjunk” – mondja a szerző.
A négy nagy fejezetre osztott könyvben (előételek, halak, húsok, édességek) mindenféle alkalomra találunk recepteket, a közös családi ebédektől a kettesben elköltött romantikus vacsoráig. A receptek teljesen üzembiztosak, de Marco Pierre White szándéka szerint a lényeg, hogy inspirációt jelentenek.
Forrás: finedininglovers.com

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram