A mai és a holnapi napon is 8-8 európai ország csapata mutatja meg a legjobb tudását a világ legrangosabb szakácsversenyén.
A második versenynapon, péntek reggel másodikként kezd Veres István csapata: 8.40-kor rajtolnak, majd szorosan tartva az időpontokat, 13:40-kor kell prezentálniuk a haltémát, 14:15-kor pedig a hústálat.
Az eredményre annak rendje és módja szerint nem kell sokat várnunk, hiszen az utolsó tálalást és pontozást követően összegzik is a versenyzsűri által adott pontokat – a második versenynap végén, azaz holnap este pedig közzé is teszik az európai döntő eredményeit.
Mi a verseny tétje?
Elsősorban a továbbjutás a lyoni világdöntőre, amelyet a járványhelyzetre való tekintettel kivételesen nem jövő januárban szerveznek meg, hanem május végére-június elejére halasztották. A versenyző 16 európai ország közül 10 csapat jut tovább a világversenyre, az elsődleges cél tehát bekerülni a továbbjutók közé.
Azt pedig talán mondanunk sem kell, hogy a komoly erőket mozgósító magyar csapat célja a minél magasabb pontszám és minél jobb helyezés elérése:
fantasztikus eredmény volna az első 5 helyezett között tudni a magyar csapatot, a Veres István séf, Molnár Bence commis, Volenter István coach és Széll Tamás csapaelnök alkotta négyest.

Hamvas Zoltánt, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnökét kérdeztük a verseny kimenetelének esélyeiről
„Ez alkalommal ismét nagyon erősek a skandinávok, akik az elmúlt évtizedben rendszeresen a nemzetközi versenyek élén végeznek. A norvég csapatot ismét az a Christian André Pettersen vezeti, akivel két évvel ezelőtt megnyerték az Európa-bajnokságot, a 2019-es világversenyen pedig a 3. helyezést érték el.
Tavaly a világdöntőt Dánia nyerte (ők 2018-ban 3. helyezettek lettek az EB-n). A dán csapatot ezúttal a 3 Michelin-csillagos Geranium sous-chefje, Ronni Vexøe Mortensen vezeti, és maga Rasmus Kofoed a coach, aki 2011-ben a Bocuse d'Or-világbajnok dán csapat élén versenyzett. A mezőny tehát rendkívül erős, a versenytől pedig nem az esélyesnek tartott csapatok léptek vissza, úgy mint Törökország, Horvátország, Belgium és Nagy-Britannia.
Tavaly a világdöntőt Dánia nyerte (ők 2018-ban 3. helyezettek lettek az EB-n). A dán csapatot ezúttal a 3 Michelin-csillagos Geranium sous-chefje, Ronni Vexøe Mortensen vezeti, és maga Rasmus Kofoed a coach, aki 2011-ben a Bocuse d'Or-világbajnok dán csapat élén versenyzett. A mezőny tehát rendkívül erős, a versenytől pedig nem az esélyesnek tartott csapatok léptek vissza, úgy mint Törökország, Horvátország, Belgium és Nagy-Britannia.
A magyar csapat azonban rendkívül koncentrált, felkészült és elszánt, nagyon bízunk a sikeres szereplésükben. Magabiztosságot kell építenünk, és a nemzetközi hírnevét vinnünk a magyar gasztronómiának."
Olvassa el nemrég készült interjúnkat Veres Istvánnal séffel!

A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.