Az izakaják azaz a japánok kocsmái, vagy helyesebben inkább pubjai. Beülős, italozós helyek, ahol egyszerűbb étlapról választhatunk harapnivalókat is az alkoholok mellé. Bár Japánt viszonylagosan megkímélte a járvány, az óriási népsűrűségben élő nemzet joggal tarthat a fertőzésektől. Egy Sindzsuku-beli izakaja üzemeltetői ezért innovatív beléptetési módszerrel álltak elő:
egyfajta emberi autómosó és egy reptéri kapu ötvözete jelenti a beengedést.
Mintegy 30 másodperces metódusnak kell alávetniük magukat a kocsmába látogatóknak, mely során az egész testfelületüket klóralapú fertőtlenítő éri. Kötelező ezenkívül a külön kézfertőtlenítés, valamint a testhőmérséklet-mérés is.
Tokiótól eddig sem álltak messze a futurisztikus megoldások, így a monitoron köszöntő hoszteszen meg sem lepődünk.
Sok közvetlenséget ne keressünk az okostelefonon történő étel-italrendelésben, és az is költői kérdés, hogy mennyire tud önfeledt-jókedvű lenni egy közös iszogatás az egymástól üveggel elválasztott felek között egy asztalnál.
A hely tulajdonosai, a Kichiri&Co. kísérletként aposztrofálta a fertőtlenítő-berendezést, amit szeretnének kidolgozni, és más vendéglátóhelyekkel megosztani a működési szisztémáját.
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.