Hirdetés
Hirdetés

Nem sci-fi, csak 2020: Biztonságos kocsmázás Japánban

SZERZŐ: DiningGuide
2020. május 28.
A japán főváros neonfényes klubokkal teli Sindzsuku negyedében egy bár nem bízza a véletlenre a vendégek biztonságát az újjáéledő Tokióban.
Hirdetés

Az izakaják azaz a japánok kocsmái, vagy helyesebben inkább pubjai. Beülős, italozós helyek, ahol egyszerűbb étlapról választhatunk harapnivalókat is az alkoholok mellé. Bár Japánt viszonylagosan megkímélte a járvány, az óriási népsűrűségben élő nemzet joggal tarthat a fertőzésektől. Egy Sindzsuku-beli izakaja üzemeltetői ezért innovatív beléptetési módszerrel álltak elő:

egyfajta emberi autómosó és egy reptéri kapu ötvözete jelenti a beengedést.

Mintegy 30 másodperces metódusnak kell alávetniük magukat a kocsmába látogatóknak, mely során az egész testfelületüket klóralapú fertőtlenítő éri. Kötelező ezenkívül a külön kézfertőtlenítés, valamint a testhőmérséklet-mérés is.

Tokiótól eddig sem álltak messze a futurisztikus megoldások, így a monitoron köszöntő hoszteszen meg sem lepődünk.

Fotó: Reuters

Sok közvetlenséget ne keressünk az okostelefonon történő étel-italrendelésben, és az is költői kérdés, hogy mennyire tud önfeledt-jókedvű lenni egy közös iszogatás az egymástól üveggel elválasztott felek között egy asztalnál.

A hely tulajdonosai, a Kichiri&Co. kísérletként aposztrofálta a fertőtlenítő-berendezést, amit szeretnének kidolgozni, és más vendéglátóhelyekkel megosztani a működési szisztémáját.

Forrás.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram