Hirdetés
Hirdetés

Nem is művi a legművibb kinézetű ramen leves

SZERZŐ: diningguide
2018. április 3.
Hogy a kék ramen lelőhelye Tokió, az csak természetes. De hogyan lehet maga a kék leves természetes? A Kipposhi nevű ramenétterem tudott még egyet csavarni egy világslágeren.
Hirdetés

Nem mindennapi kinézetű levesüknek a nem gyenge japán ramen-mezőnyben is sikerült rövid idő alatt óriási ismertségre szert tennie.

Charmaine Eina Altez Manaog Facebook


A ramen valószínűtlenül kék színét a spirulina algában található fikocianin nevű pigmentnek köszönheti. Maga a spirulina alga mély, haragoszöld színű, de ez a kioldódó pigmentje kékre festi az ételeket, italokat.

Brooke Lark / Unsplash


Japánban, illetve a világ más részein is elterjedt természetes ételszínezékről van szó, de általában hipszter kávékhoz, üdítőkhöz, valamint kékkel megbolondított édességekhez – a kék mochitól a kék tortákon át a cukorkákig – szokták használni.

Cynthia Lee Facebook


A Matcha Magazine beszámolója szerint a ramenező tulajdonosát a természet, pontosabban a Hawaii körüli tenger kékje ihlette meg. A séf a ramenhez áttetszően tiszta, csirkehúsból főtt alaplevet használ, így nem válik zavarossá a leves kékje.

William Richardson Facebook


Forrás.
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram