Hirdetés
Hirdetés

Nem elég véres a Bloody Mary? Válassza a Bloody Bullt!

SZERZŐ: DiningGuide
2018. július 4.
Azt eddig is tudtuk, hogy a vodkaalapú, paradicsomlével készülő Bloody Mary koktél rengeteg olyan hozzáadott alapanyagot elbír, amelyeknek sokkal inkább a konyhában, mint a bárpulton lenne a helyük. De mitől még vadabb a Bloody Bull?
Hirdetés

A paradicsomleven és a vodkán kívül a Bloody Mary hagyományos összetevői tartozik a Worchester-szósz, a csípős szósz (leggyakrabban Tabasco), némi citromlé, só, bors és a friss zellerszár sem hiányozhat belőle. Az opcionális hozzávalók között mindemellett még tormát, fokhagymát, olívabogyót, valamint pirított bacont is találunk. Sőt, a koreai konyha világszerte növekvő népszerűségének köszönhetően a kimcsi nevű koreai savanyúság is egyre gyakrabban bukkan fel az összetevők között.

@patryk_koma Instagram


Olvasta már korábbi cikkünket a mexikói sörkoktélról, amelynél szintén nehéz meghúzni a határt étel és ital között? A sörkoktélok császára, a mexikói Michelada
A Bloody Mary nem véletlenül a brunch-ok kedvence: a koktél egyrészt (állítólagosan) gyógyír a másnaposság ellen, másrészt

levesszerű mivolta jótékonyan leplezi, hogy már a délelőtti órákban vodkás koktélokat gurítunk le.

A Bloody Mary azonban nem csak a brunch-okon, hanem a hosszú repülőutakon is az egyik legjobb választás – már aki bírja az alkohol a magasban erőteljesebben jelentkező hatását. Kutatások szerint a paradicsomlé umamiban gazdag ízét – ellentétben a sós és az édes ízekkel – odafent, a repülőgép motorjának állandó zúgása mellett is ugyanolyan intenzívnek érezzük, mint a földön.
Olvasta már korábbi cikkünket a repülős ételek történetéről, és arról, hogy hogyan működnek az ízlelőbimbóink a felhők felett? Az aranykortól a műkajákig

Egy kis lendületet a koktélba!

Ha már a Bloody Mary levesszerűségéről volt szó: vannak olyan koktélreceptek, amelyek korántsem állnak meg a tormánál vagy a baconnél, ami a konyhai alapanyagokat illeti. Egyes bártenderek szívesen sűrítik a Bloody Maryt marhahús-alaplével.

A szelíd külső erőlevest takar – Bloody Bull @goldbonebroth Instagram


Szó nincs arról, hogy szimplán feloldjunk egy erőleves kockát a koktélban. Az igényes helyeken házilag főzött, szűrt, zsírtalanított alaplé (consommé) kerül a Bloody Marybe. Az eredmény egy erőteljes, kiadós, ugyanakkor jéghidegen nagyon is frissítő reggeli koktél lesz. A leves előzetes zsírtalanítása azért fontos, hogy a hideg ital tetején ne úszkáljanak a nem éppen étvágygerjesztő zsírszigetek. A Bloody Marynél már csak a Bloody Bull lehet ütősebb másnaposság ellen. Vagy éppen egy rákövetkező másnaposságért.
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram