Hirdetés
Hirdetés

"Nem akarom, hogy francia mércével mérjenek minket Ázsiában” – Ázsia legjobb éttermének bezárásáról

2017. november 21.
Gaggan Anand neve manapság egyet jelent a progresszív indiai konyhával. Bangkoki éttermét egymás után háromszor választották már Ázsia legjobbjának. A San Sebastiánban tartott Gastronomika kongresszuson idén ő volt a díszvendégként szereplő India arca. Az indiai ízeket meglepő formába öntő, kísérletező kedvű ételeihez a molekuláris gasztronómia jelentette a legfőbb inspirációt. Az alapokat magától Ferran Adriàtól leshette […]
Hirdetés

Gaggan Anand neve manapság egyet jelent a progresszív indiai konyhával. Bangkoki éttermét egymás után háromszor választották már Ázsia legjobbjának.
A San Sebastiánban tartott Gastronomika kongresszuson idén ő volt a díszvendégként szereplő India arca. Az indiai ízeket meglepő formába öntő, kísérletező kedvű ételeihez a molekuláris gasztronómia jelentette a legfőbb inspirációt. Az alapokat magától Ferran Adriàtól leshette el, amikor 2010-ben az elBulliban volt gyakorlaton.

A mester nyomdokain

A most 39 éves Gaggan – mesteréhez hasonlóan – szintén nem tudja magát élete végéig ugyanabban az étteremben elképzelni. Már tavaly bejelentette, hogy Gaggan nevű, 2011-ben nyílt, világhírnévre szert tett bangkoki éttermét az évtized végén végérvényesen bezárja. Bár 2020-ig még van idő, jelenlegi étteremével párhuzamosan már elkezdett következő projektjén dolgozni. Fukuyama „Goh” Takesivel, a japán-francia fúziós konyhát vivő La Maison de la Nature Goh étterem séfjével terveznek éttermet nyitni Fukoakában.

Kép: eatatgaggan.com


Döntésével sokakat meglepett: miért dobna sutba valaki egy ilyen sikeres koncepciót? Az egy időben a rockzenészi karrierrel is kacérkodó Gaggant egy cseppet sem vonzza saját brandjének építése. Meggyőződése, hogy tíz év elteltével egy étteremből brand válik,

ő pedig nem szeretne Gaggan-éttermeket nyitni világszerte.

Az indiai séf trófeákat sem gyűjt. Az idén decemberben Bangkokba érkező Michelintől is számíthat csillagra, de ez sem motiválja: „Mi nem a Le Gaggan vagyunk. Nem akarom, hogy francia mércével mérjenek minket Ázsiában.”

Kép: eatatgaggan.com


Úgy érzi, hogy jelenlegi projektjéből lassan kihozza a maximumot.

„A harmincas éveimet a bangkoki étteremnek szenteltem, a negyvenes éveimben valami gyökeresen más dologgal szeretnék foglalkozni – tíz év alatt ugyanis rengeteget változik az ember.

Nem a főzéssel szeretnék felhagyni, csak új perspektívából szeretném szemlélni a dolgokat.”

Kép: eatatgaggan.com


Forrás.
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram