Hirdetés
Hirdetés

Nekik Velence a Riviéra: A Grøenk Deli mellé becsatlakozott az Otthonka Velence is

2021. október 19.
A Grøenk Deli-sek komolyan gondolják Velencét: immár az Otthonkában is ők a vendéglátók.
Hirdetés

A Grøenk Deli megnyitását már üdvözöltük a nyár folyamán. Valójában sokkal több, mint delikátesz: pékség, kávézó és étterem, ahol bisztrókonyhát visznek, remek burgereket készítenek, és borban-buborékosokban is erősek.

Bármilyen nagy is a csábítás, hogy a Grøenk Delit vélt skandináv behatások és az áthúzott o nyomán gröenknek ejtsük, mondjuk csak groenknek. A tulajdonosok új vendéglátóhelye pedig már nem okoz nyelvi kihívásokat, a Juhász Emese és Turi Balázs alkotta házaspár az elmúlt hetekben átvette az Otthonka Velencét is.

Fotó: Grøenk Deli

Hol is járunk? Velence településen, a Velencei-tó partján 2 kilométerre esik egymástól a két hely. A Budapesthez legközelebb eső, északkeleti „tócsücsöknél" keressük őket: a szabadstrandtól a Tópart utcán délre haladva találjuk a Grøenk Delit, az Otthonkát pedig a tó mentén „felfelé", a velencei wakeboard pálya után.

Fotó: Otthonka Velence

Az Otthonka a vidéki nagyik házait idézi: a régi stelázsin színes befőttek és demizsonok, bent az ünnepnapra tartogatott porcelán. Ígéretük szerint maradnak a valóban otthonkás stílusnál: „magyar klasszikusok, mint a gulyásleves, a hortobágyi palacsinta, a túrós csusza, a harcsapaprikás, a kacsacomb, a marhapörkölt vagy a borjú bécsi mind étlapra kerültek, a borlapon pedig a deliben már megismert csodák közül válogattunk össze 25 tételt."

Fotó: Otthonka Velence

Az egyik legjobb dolog, ami a környezeti katasztrófával fenyegetett tónál az elmúlt időszakban történt, a Grøenk Deli megnyitása volt. A tulajdonos házaspár pedig úgy látszik, nem csak amolyan gyütt-mentek – ahogy azt mondják –, hanem tényleg beleszerettek a velencei tájba. A menő bisztrók (bistorantok, gasztropubok és a többi) korában pedig igenis jó olyan stílusú helyekre is beülni, mint az Otthonka, szinte előre érezzük a húslevesillatot.

Tovább olvasok:

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram