Hirdetés
Hirdetés

Nekem Budapest a Riviéra: Fröccsterasz

2017. június 15.
Koktélteszt-sorozatunk indul! Bemelegítésként kezdjük egy olyan, a szó szoros értelmében megkerülhetetlen hellyel, amely maga is sokszor bemelegítésként funkcionál a pesti éjszakában. Jó? Rossz? Tegyük fel helyesen a kérdést: mire jó, és mire nem jó? 2014 nyara óta világítanak a retrózó Fröccsterasz neonfeliratok az Erzsébet téi éjszakában. Érdekes egyébként, hogy a nappal kissé semmitmondó vendéglátóhelyen sötétedés […]
Hirdetés

Koktélteszt-sorozatunk indul! Bemelegítésként kezdjük egy olyan, a szó szoros értelmében megkerülhetetlen hellyel, amely maga is sokszor bemelegítésként funkcionál a pesti éjszakában. Jó? Rossz? Tegyük fel helyesen a kérdést: mire jó, és mire nem jó?
2014 nyara óta világítanak a retrózó Fröccsterasz neonfeliratok az Erzsébet téi éjszakában. Érdekes egyébként, hogy a nappal kissé semmitmondó vendéglátóhelyen sötétedés után micsoda üdülőhangulat lesz úrrá.

Egyértelműen a murva teszi

Mármint az üdülőhangulatot. És ezen a ponton meg is fogalmaznánk a Fröccsterasz leglényegét: balatoni – de minimum vízparti – üdülőhangulat Budapest belvárosának leg-legközepén. Ennél középebbre már tényleg nem lehet menni.

A Fröccsterasz szerepe az éjszakában nem kérdés: remek ütközőpont. Le lehet ülni egy fröccsre, és kitalálni, hogy merre akarunk továbbmenni ténylegesen. Vagy ténylegesen bevallani magunknak, hogy a legjobb mégiscsak az lesz, ha hazamegyünk. E mentális folyamatok megérlelésében segít 19-féle fröccsvariáció és közel ugyanennyi koktél. Alapkoktél, műanyagpohárban. (1290-től 2550 forintig.) Megtudakoltuk a pultosoktól: az éjszaka sztárja még mindig az Aperol Spritz, szürke eminenciása pedig a jó öreg fröccs.

Aperol Spritz-Mojito alapcsomag


Nyilván ne a Fröccsterasz bárpultját verjük, ha tojáshabbal borított bourbon whiskey sourra vágyunk, és ha derogál a műanyagpohár, szintén a Bazilika felé vegyük inkább az irányt. Viszont van az a hétköznap éjszaka, amikor már minden célba vett helyet zárva/zárás előtt találunk, és hát ki akar egy kis néma megvetéssel kevert koktélt inni ugye, a (zárás előtt fél órával) már standoló pultostól. A lokáción túl tehát a nyitvatartási idő is a Fröccsterasz komoly vonzerereje: vasárnap, hétfőn és kedden 11-éjfélig, szerdán-csütörtökön 1-2-ig, hétvégén pedig hajnalhasadtáig ücsöröghetünk itt.

Majdnem tópart

Az üdülőfílinget tekerhetjük még feljebb, ha műanyagpoharunkkal elballagunk a medencéig. Itt teljes a fesztiválhangulat, mindig akad minimum egy önkéntes gitározó; egy ordítozó; és egy hülye, aki a felbukkanó vadkacsát üldözi. Kiterített kispléden rasztáék, a padokon feszengő első randizók. Vannak közismert lejmolói is az Erzsébet téri éjszakáknak, jó pont, hogy a cirkáló biztiőrök nem feszélyezőek, feleslegesen nem rendőrködnek. 
A Fröccsterasz hivatalos büféje a Montenegrói Gurman. Sok évvel ezelőtti Blaha Lujza téri feltűnésekor egyként örültünk,  végre nem egy újabb gyrosos. Az ivászathoz egyébként nagyon jól illenek a Balkán ízei, de tényleg. Aki pedig pár koktél után is ki tudja mondani egymás után, hogy pljeskavica- csevapcsicsa-ustipák, sajnos nem iszik rendesen.
Grillételek lepényben (egységesen 1690 forint), további 350 forintért ajvár, urnabesz vagy grillezett paprika is kerülhet a tányérra.

Nátrium-glutamát az ablakban


Az este legüdítőbb pillanata: kétségtelenül az, amikor a József Attila utcában kitartóan emberkedő lamborghinis (nem a Timi) motorhangjára a külföldiek visongani, füttyögni és tapsolni kezdtek, míg egy öblös magyar bariton jól artikuláltan ki nem fejezte azt, amit azért mindannyian éreztünk (nahúzzámáranyádba).
Az este legszomorúbb pillanata: az egyik asztalon hagyott szép virágcsokor.
Kiszolgálás: fáradtan is kedves, a koktélokat firtató kérdésekre igyekeztek informatívan válaszolni, annak ellenére, hogy ez a hely sokkal inkább van a színes lampionsorra felfűzve, semmint a koktélkínálatra. Egy új termékből még kóstoltattak is. Teljes elégedettség.
Tesztelés időpontja: 2017.06.08., csütörtök éjjel 1 óra körül és 2017.06.13., kedd este 11 körül
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram