Az étterem konyhafőnöke, Tiago Sabarigo jó pár helyen és étteremben megfordult az utóbbi időben Németországtól Olaszországon át Amerikáig. Szerepelt szakácsként is, stázsolt is, sőt előadást is tartott, egyszóval gyűjtötte és adta is az inspirációkat. A széles körben a tévészereplése okán megismert Rácz Jenő, aki pályája során dolgozott Heston Blumenthal és Joël Robuchon éttermeiben is, akárcsak a koppenhágai Nomában, itthon folytatja útját. Mivel nagyon komoly szakmai referenciákról számolhat be, de a hazaérkezése óta csak ritkán láttuk főzni, ezért is izgalmas, hogy a Costes Downtown jól felismerhető karakterű, klasszikus fine dining gondolkodású séfjével, Tiagóval mit hoznak össze a közös esték alkalmával. Szerva itt, csere ott: mind az 5 fogásnak elkészül a Sabarigo- és a Rácz Jenő-féle verziója is, vagyis pontosan tíz fogásos menüre várnak a Belváros csillagos éttermébe, még a Valentin-napi vacsorák előtt.
Amuse
Libamáj Custard – Jenő
Pácolt pisztráng – Tiago
Marrenon Brut Rosé, Luberon, France
Elõételek
Burgonya, kaviár – Tiago
Dr Bürklin-Wolf Riesling 2017, Pfalz, Germany
Padlizsán, Dashi és lime – Jenő
Elsõ fogások
Vaddisznó consommé – Tiago
Karfiol, szárított marha, barna vaj hollandi – Jenő
DOMAINE DES CROIX Aloxe-Corton Les Boutiéres 2014, Bourgogne, France
Fõételek
Fürj, sárgaborsó, fekete fokhagyma, kacsa sonka – Tiago
Iberico sertésszűz „almás pofa”, bacon jam, répa textúrák – Jenő
Weninger Blaufrankisch Hochacker 2013, Burgenland, Austria
Desszertek
Sajttorta – Jenő
Holdvölgy Szamorodni 2007, Tokaj, Hungary
Passió gyümölcs – Tiago
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.