Hirdetés
Hirdetés

Közhelyek helyett mosolyt az arcokra: négy kép az újranyitásra készülő Rosensteinéktől

SZERZŐ: DiningGuide
2021. április 28.
Ha teraszon, kerthelyiségben nem is, hamarosan újra fellépkedhetnek az étterembe vezető néhány lépcsőn a vendéglős élményre vágyó hölgyek-urak. Ellepték a közösségi médiát az újranyitást üdvözlő fotók újra megterített asztalokkal, szépen felsorakozott személyzettel. Rosensteinék sem maradnak el a helyzetjelentéssel, és míg a munkát legendásan komolyan veszik, humorban sem ismernek tréfát.
Hirdetés

A nyitókép is Balkányi László fotója.

Terasznyitásról Rosensteinék esetében nincsen szó, és idén sajnos másodszorra marad el a májusban mindig eseményszámba menő Gourmet Fesztivál-os kitelepülésük is. 2017-ben például egy étlapon fért meg a Masiniszta álma nevű kanizsai dödölle és a Nishi Az Abu 1514 fantázianevű japán fogás, 2018-ban pedig plüssmacesszel és plüssdarudarugéppel álltak elő. Bár 2020 telén összehoztak egy óriási sikert arató – és autósorokat jelentő – pop-up megmozdulást a szomszédos foghíjtelken, az étterem elhelyezkedése nem mondhatni, hogy kedvez a szabadtéri, teraszos lazulgatásnak.

Egy több mint húsz évvel ezelőtti cikkben így írtak a menő étteremhez mérten különös lokációról: „Kevés rosszabb helyen jól menő vendéglőről tudok. A Mosonyi utcai volt lovasrendőr-laktanya, a Kerepesi temető, a Gerenday sírkőfaragó-műhely és a siketnémák klinkertéglás hajdani intézete között található meg, elsőre nehezen. Másodjára és húszadszorra már könnyen megy odafelé, csak hazafele jár nehezebben a jóllakott. A Festetics utcából nyílik az étterem. Múltját őrzi az egykori külvárosi kocsmához felvezető néhány lépcső. Ennyi maradt a múltból. Meg a környék. Itt próbált szerencsét Rosenstein Tibor (korábban a Kis Pipa konyhafőnöke). Halálugrás a rosszul megvilágított, gyanús fertályra." Minden ugrás így sikerüljön, az étterem ugyanis immár 25 éve a város kedvence.

Hirdetés
Nyitásra készen, kissé pimaszul

Mától kezdik el a saját felületeiken közzétenni a nyitásra készülő fotókat, amelyek közül négyet mi is közlünk. A pozitív életszemlélet, a kitartás és a jövőbe tekintés a család sajátja, ahogyan az étterem alapítója, Rosenstein Tibor egy nagyinterjúnkban is fogalmazott: A pesszimizmus olyan luxus, amit zsidó ember nem engedhet meg magának.

Büszkék is lehetnek rá, hogy tavaly március óta egyben tartották a vendéglő csapatát, minden lehetőséget megragadtak a vendégek elérésére, és a bezárás időszakai alatt sem csillapodott a kreativitásuk. Az ételeken túl ez az, amit ők nyújtanak – 25 éve jelentenek üde színfoltot a hazai vendéglátásban.

Fotó: Balkányi László
Fotó: Balkányi László
Fotó: Balkányi László
Fotó: Balkányi László

Tovább olvasok:

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram