Hirdetés
Hirdetés

Neves séfet igazolt a Pasarét Bisztró

2021. október 28.
Hét év után séfet váltott Buda közönségkedvence, a Pasarét Bisztró.
Hirdetés

Nánási Lajos konyhafőnök hét évig állt a Pasarét Bisztró konyhájának élén. Az ő és Gál Bence étteremvezető szakmai vezetése alatt építette fel a bisztró azt a képet, amelyet a 2021-es Dining Guide Étteremkalauzban úgy értékeltünk, mint öncélúskodástól mentes, őszinte konyhát, az éttermet pedig a környék valódi találkozási pontjaként neveztünk – a reggeli óráktól éjszakába nyúlóan.

Meggyes mákos nudli / Fotó: Pasarét Bisztró

Most azonban új fejezet indul a Pasarét Bisztró életében. Kincses Péter már évek óta tölt be meghatározó szerepet head-chefként az étterem konyháján, Nánási Lajos távozása után pedig ő viszi tovább az éttermet séfként.

A Pasarét Bisztró executive-chefje Heiszler Olivér lett.

A tehetséges séf számos helyen feltűnt az utóbbi években tanácsadó séfként, és a Pasarétben is executive-ként, azaz nem a mindennapi munkában lesz jelen, hanem a szakmai felügyeletért felel, és az új ételek megalkotásában vállal szerepet.

2016-ban így írtunk róla: "A Tanti étterem sorsa nagyon érdekesen alakult. Mikor Pesti István vette át az étterem konyhai irányítását, szinte pillanatok alatt megkapta az étterem a Michelin-csillagot. Ezt követően igen hamar távozott a séf az étteremből, és Heiszler Olivérre hagyta azt. Az indok az volt, hogy István 20 főnél határozta meg a vendégek számát, akiket ilyen színvonalon képes kiszolgálni. Olivér ezt megfejelte, és 30 felett tartva a vendégszámot megőrizte a Tantinak a Michelin-csillagot, ami kiváló teljesítmény."

Hirdetés

Heiszler Olivér érkezésével sem vesz fine dining fordulatot az étterem, a jelenlegi kedvencek között olyan házias klasszikusok szerepelnek, mint a körömpörkölt, rakott kel vagy a vadas marha, de aki az extrább alapanyagokra szavaz, a feketekagyló, polip, tintahal vagy a porterhouse steak is levehetetlen az étlapról.

A Pasarét Bisztró magabiztosan halad tovább az eddigi úton, immáron Heiszler Olivérrel a fedélzeten.

Tovább olvasok:

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram